Indrek Visnapuu.Foto: Alar Truu
Korvpall
23. august 2019, 09:29

Mängijate kriitika alla sattunud Visnapuu tunnistas napsutamist teel EMile (3)

Kuigi U18 noormeeste B-divisjoni EMi mängud jäävad paari nädala taha, kerkisid täna üles teatud murekohad. Mõned mängijad viitasid, et võistkonnas nappis professionaalsust, peatreener Indrek Visnapuu asju aga nõnda negatiivselt ei näe. 

"Ma poleks mitte mingil juhul koondisse läinud. Koondises mängimine on muidugi auasi ja selle taha ei jää kunagi midagi. Aga kui selline tsirkus käib, siis on tõesti natuke keeruline," ütles Kerr Kriisa Betsafe´i taskuhäälingus.

"Selge, et tekkisid teatud pinged ja konfliktid, sest see viis meid nüüd selle olukorrani. Ka mul on kogu koondisesuvest oma arvamus, aga eks Kerril oli kõige rohkem põhjust sellest rääkida," lisas Kaspar Kitsing.

Visnapuu ei oska öelda, millest negatiivne suhtumine tingitud on. "Mul on keeruline kommenteerida, sest tulemused võiksid rääkida enda eest. Isegi kui meil kadus võimalus kaheksa hulgast nelja sekka pääseda, suutsime kaks mängu võita ja maksimaalselt häälestuda," ütles ta. 

Tõsi, kuigi peamine siht - esikolmikusse jõudmine ja A-divisjoni tõusmine jäi saavutamata, polnud lõpptulemus üleliia laita. Kõva võitlusega pääseti alagrupist veerandfinaali. Seejärel tuli küll karm kaotus Põhja-Makedoonialt, kuid viimases kahest matšist teeniti võidud ja kokkuvõttes viies koht. Kaheksast mängust kaotati vaid kaks. 

"Mina kohapeal ei tunnetanud, et mingisuguseid probleeme olnuks. Ütleksin just, et meil oli väga ühtne tiim. Tänu sellele suutsime rasketel hetkedel hakkama saada," lisas peatreener

Muuhulgas väitis Kriisa, et läks Visnapuuga raksu. "Mina ei saa kindlasti öelda, et oleksime kuidagi tülli läinud. Kerril oli jalavigastus. Põhja-Makedoonia mängus üritasime vigastust trotsides teda mängitada," avaldas kogenud juhendaja omapoolse versiooni.

"Kui A-divisjoni pääs polnud enam võimalik, siis viimaseks kaheks matšiks otsustasime tulevikku arvestades, et ta ei mängi. Selline oli meie omavaheline kokkulepe. Kas küsimus on pettumuses või milleski muus, seda mina kommenteerida ei oska." 

Õhtulehele saabunud info kohaselt tekkisid probleemid juba turniiri eel, kui väidetavalt olla Visnapuu veidi alkoholiga liialdanud. Ise ta seda ei salanud, kuid täpsemalt kommenteerida ei soovinud ning sõnas vaid: "Ma ei ütleks, et konflikte oleks tekkinud." Tõsi, Korvpall.ee-ga suheldes tunnistas ta napsutamist.

2012. aastast Audentese spordikoolis noori juhendanud Visnapuu asus sellest nädalast tööle Eesti korvpalliliidu spordidirektorina.