Ilja Antonov (sinises särgis).Foto: Martin Ahven
Jalgpall
23. august 2019, 09:00

VIDEO | Eesti jalgpallikoondislane lõi Euroopa liiga matšis ülitähtsa värava, Mets ja AIK jäid Celticu vastu jänni

Eesti jalgpallikoondislane Ilja Antonov tõusis tänases Euroopa liiga eelringide play-off´i matšis Ararat-Armenia kangelaseks, aidates koduklubi 2:1 võidule Dudelange´i üle. 

Ararat pääses matši 22. minutil juhtima, kuid teise poolaja keskel õnnestus Dudelange´il viigistada. Kohtumisele pani punkti Antonov, kes skooris kolmandal lisaminutil, sisuliselt kohe pärast seda kõlas ka lõpuvile.

Kordusmäng peetakse Dudelange´i – kes kukutas eelmises voorus Nõmme Kalju – koduväljakul nädala pärast. Kahe matši kokkuvõttes parem pääseb Euroopa liiga alagrupiturniirile. 

Eile hilisõhtul lõppes teisegi eestlase koduklubi kohtumine. Karol Metsa leivaisa Stockholmi AIK kaotas Euroopa liiga samas faasis võõrsil 0:2 Meistrite liigas Kalju kukutanud Glasgow Celticule. Väravad kanti James Forresti ja Odsonne Edouardi nimele, Mets tegi kaasa 90 minutit.

Raskest seisust hoolimata on AIK pallurid korduskohtumise eel enesekindlad. "Meil on igati võimalik kodupubliku ees see lahing pea peale keerata. Ma ei näe takistusi," ütles Nabil Bahoui, kelle arvates väärinuks Rootsi sats kohtumises ka penaltit.

Avapoolaja lõpus langes Bahoui võitluses Celticu keskkaitsja Christopher Jullien'iga murule. AIK palluri väitel nõustus üks abikohtunikest temaga, et prantslase võtted olid liiga karmid ja AIK oleks pidanud saama 11-meetri karistuslöögi. "Ma ei mõista, miks ta siis lippu ei lehvitanud," oli Bahoui nõutu.