Mikko Hirvonen.Foto: Manu Fernandez
Auto-Moto uudised
23. august 2019, 08:33

LAHE! Soome rallilegend ja Märtini endine meeskonnakaaslane tuleb Eestisse võistlema (1)

Täpselt nädala pärast antakse Võru keskväljakul start järjekorras 17. Lõuna-Eesti rallile. Eesti autoralli meistrivõistluste viiendale ja Läti meistrivõistluste viimasele etapile on end registreerinud 79 võistluspaari kümnest riigist.

Sarnaselt kolmele eelnevale aastale saab ka tänavu Võrumaa teedel näha WRC-autosid ning need toovad starti EMV1 ehk absoluutarvestuse hetke teised mehed Valerii Gorban – Sergei Larens (Mini Cooper WRC) ja 2017. aasta Lõuna-Eesti ralli võitjad Georg Gross – Raigo Mõlder (Ford Fiesta WRC). EMV1-arvestuses on end hooaja eelviimasele etapile registreerinud kuus võistluspaari, teatab võistluse pressiteenistus.

Kui WRC-autosid on hooaja viiendale meistrivõistluste etapile startimas kaks, siis R5-masinaid on stardirivis kokku kuus. Volkswagen Polo GTI R5 autoga on starti tulemas Läti meistrivõistluste absoluutarvestuses juba tänavuse kulla kindlustanud Oliver Solberg – Aaron Robert Johnston, kes Lõuna-Eestis püüdmas ka Eesti meistrivõistluste klassi EMV1 ja EMV2 meistritiitleid.

Lõuna-Eesti ralli 2019 kõige nimekam piloot saab kindlasti olema Oliver Solbergi isa Petteri kunagine meeskonnakaaslane ja konkurent MM-radadelt – Mikko Hirvonen. Oma karjääri jooksul Subaru, Fordi (2003 jagas ta tiimi Markko Märtiniga – toim) ja Citroëni tehasemeeskondades sõitnud ning 15 MM-rallit võitnud soomlase kõrval võtab Lõuna-Eesti teedel koha sisse Jarno Ottman. Meie põhjanaabrid taltsutavad Ford Fiesta R5-masinat, mille valmistab ette Ott Tänaku ja Märtini omandusse kuuluv MM Motorsport.

39aastane Hirvonen pole kunagi autoralli maailmameistriks tulnud, küll on ta tervelt neli korda olnud teine. 2008, 2009, 2011 ja 2012 jäi ta maha vaid Sebastien Loebist.

MM-karjääri lõpetas Hirvonen viis aastat tagasi. Autospordist pole ta siiski taandunud, kuna soomlane on muuhulgas kaasa teinud mitmel väiksemal rallil ja on võistelnud ka legendaarsel Dakari rallil.

Kes veel rallil osalevad, vaata SIIT.