Malcolm Wilson.Foto: Simon Galloway
WRC
23. august 2019, 10:51

Malcolm Wilson: Tänaku eest tuleb kõvasti maksta, aga ta on seda väärt (5)

Malcolm Wilson pole küll enam M-Spordi rallimeeskonna pealik, kuid firma omanikuna jätkab ta endiselt. Britt soovib väga, et Ott Tänak sõlmib tänavu lepingu just nendega.

Eestlast ja Wilsonit seob pikk ajalugu, sest just M-Spordi ridades tõusis Tänak MM-areenile ja saavutas esimese võidu. Muidugi ei saa mainimata jätta fakti, et 63aastane inglane on praegusele Toyota sõitjale andnud võimalusi tippseltskonnas jätkata, kui keegi teine seda ei teinud.

Tänaku kontraht Toyotaga saab käesoleva hooajaga läbi ning MM-sarja liidri järgmine leping on praegu rallimaailmas suur teema. Tema otsust ootavad kõik tiimid, sest eestlase valik määrab paljuski, millised võimalused on teistel roolikeerajatel võistkondades sõita. Nagu lausus Jari-Matti Latvala: "Oti otsus paneb lumepalli veerema."

WRC+ otseülekandes rääkis Wilson, et M-Sport näeb vaeva Tänaku enda juurde meelitamiseks. Muidugi on meie mehest huvitatud ka Toyota, hammast ihub ka Hyundai.

Wilsoni arvates saab Tänaku saatus selgeks järgmise kuu jooksul. "Kindlasti tahab ta oma plaanid hiljemalt septembri lõpuks klaariks saada. Tõsi, võim on tema käes. Ott on positsioonis, kus ta saab valida.

Mõistagi tahab ta suurt palka, ent tippsõitja toob endaga ohtralt tähelepanu ja häid tulemusi. Selle eest tuleb palju maksta, aga see on seda väärt."