Tommi Mäkinen.Foto: AFP/Scanpix
WRC
23. august 2019, 18:15

Tommi Mäkinen: Ott naudib Toyotas sõitmist, saame talle pakkuda head paketti

Toyota rallimeeskonna boss Tommi Mäkinen kommenteeris oma esisõitja Ott Tänaku olukorda. Eestlane pole veel järgmiseks hooajaks ühtegi lepingut sõlminud ja teda jahivad ka konkurendid M-Spordist ning Hyundaist.

Millises faasis Ott Tänaku lepinguküsimus praegu on? „Oleme muidugi seda arutanud ja ettevalmistusi teinud. Meil on veel piisavalt aega, et end järgmiseks hooajaks valmis panna. Kiiret õnneks pole. Kõige tähtsam, et Ott naudib praegu oma sõitu ja näitab taas head kiirust. Läbirääkimised jätkuvad pärast Saksamaa rallit,“ teatas Mäkinen WRC+ vahendusel.

M-Spordi boss Malcolm Wilson kinnitas, et temagi suhtleb Tänakuga ja teeb kõik endast oleneva, et eestlane tagasi tiimi meelitada. Mäkinen ei tea Tänaku teistest võimelikest läbirääkimistest midagi: „Ma ei muretse selliste asjade pärast ega tea, mis mujal toimub. Tean, mida oleme omavahel rääkinud ja tunnen end enesekindlalt. Ta on väga särav täht ja loomulikult tahame teda endale hoida. Ott naudib praegu Toyotas sõitmist. Saame talle pakkuda head paketti. Uues meeskonnas oleks kõik ebakindlam ja ta peaks uuesti harjuma hakkama. Siin on tal kindel olukord.“

Pikalt liiguvad jutud, et Toyotaga võib liituda Kalle Rovanperä. Mäkinen muigas ja jäi salapäraseks: „Kõik jälgivad Kallet väga suure põnevusega. Ta on üks paremaid noori sõitjaid. Tal on juba pärs palju kogemust ja tunnen, et tal oleks paras aeg WRCd proovida. Olen tema mänedžeriga arutanud, kus ja millal see juhtuma peaks.“

Millises olukorras on Tänaku praegused meeskonnakaaslased Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke? „Ka siin on kõik lahtine. Me pole isegi mõelnud sellele, mis nendest saab. Tahame Otiga asjad selgeks saada, siis hakkame teistega rääkima,“ ütles neljakordne maailmameister.