Ott Tänak on Saksamaal heas hoos.Foto: Toyota Gazoo Racing
WRC
23. august 2019, 20:07

Tänak: Thierry sõidab väga hästi, kuid ralli ei peagi lihtne olema

Reede õhtul hoiab Saksamaa rallil liidrikohta Toyotal kihutav Ott Tänak, kuid Hyundail sõitev belglane Thierry Neuville on vaid 2,8 sekundi kaugusel.

Neuville kerkis päeva alguses korraks ka liidriks, kuid seejärel pääses Tänak temast taas mööda. Kolmandal kohal on valitsev maailmameister Sebastien Ogier (Citroen), kuid tema jääb eestlasest maha juba 22,1 sekundiga. „Ma pole ralli algusega rahul, aga homme on pikk päev, mis võib palju muuta,“ ütles prantslane.

Tänak jäi oma esitusega rahule ja naudib võitlust Neuville'iga. „Ma ei tunne end liiga kindlalt, sest vahed on väikesed ja palju on veel sõita. Väga oluline on ka homme puhtalt sõita,“ sõnas Tänak päeva lõpus. „Täna ei võtnud ma liiga suuri riske. Thierry sõidab väga hästi, kuid ralli ei peagi lihtne olema. Mulle meeldib selline võitlus. Iga väike viga tähendaks paarisekundist kaotust, kuid kaks sekundit on siin väga palju.“

Seitsmes kiiruskatse sai saatuslikuks poodiumikoha nimel võidenud Dani Sordole (Hyundai), kellel tekkis probleeme käigukastiga.

Saksamaa ralli 7. kiiruskatse järel:

  1. Ott Tänak (Toyota)
  2. Thierry Neuville (Hyundai) +2,8
  3. Sebastien Ogier (Citroen) +22,1
  4. Kris Meeke (Toyota) +25,6
  5. Jari-Matti Latvala (Toyota) +27,8
  6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) +40,0