Nõmmel selguvad Eesti meistrid rannajalgpallis.Foto: ANTS LIIGUS /Eesti Rannajalgpalli Liit
Rannajalgpall
24. august 2019, 23:53

JÄRELVAADATAV | Eesti rannajalgpallis tõugati valitseja troonilt (6)

Eesti meistriks rannajalgpallis tuli Thunder/Häcker, kes alistas finaalis 2:0 mulluse tšempioni Augur/Enemati.

Optibet rannajalgpalli meistriliiga finaalmängu sangariteks tõusid kaks väravat löönud Stanislav Suslov ning väravapostide vahel imetõrjeid teinud Roland Rink.

Pronksi said kaela Üksjalgvärav Elementmasteri mehed, kes olid tõelises põnevuslahingus 5:4 üle tunamullusest meistrist Nõmme BSC Olybetist.

Hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti Rasmus Munskind (Augur) ja parimaks väravavahiks finaalikangelane Rink. Parimad väravakütid olid 14 tabamusega Rando Rand (Nõmme BSC) ja Sander Lepik (Augur).

Thunder/Häckeri kapten Roland Rink enda finaalesitust liiga esile tõsta ei soovinud, lausudes et kuldmedali nimel nähti ühiselt vaeva. Põhiturniiri võitjana oli kollkipri sõnul Thunderi meestel enne finaalturniiri peal kõva surve. 

"Surve oli väga suur. Kaks aastat järjest oleme olnud teised, nüüd on uus treener (Aleksei Galkin – K. J.), uued plaanid, uued harjutused. Surve oli väga suur. Teadsime, et põhiturniir ei maksa midagi ja tunduski, et Augur on hooaja lõpus väga heasse vormi saanud. Ja nendega finaalis vastamisi läksime," sõnas ta. 

Põnevas finaalmängus tõusis Thunderi sangariks kaks väravat virutanud Stanislav Suslov. Sama mees oli ükspäästeinglitest ka poolfinaalmatšis Üksjalgvärav/Elementmasteri vastu, kus Thunder alles viimaste minutitega 1:2 kaotusseisu 4:2 võiduks pööras. 

"Üksjalaga on meil alati väga raske, me lihtsalt ei oska nendega mängida," leiab Rink. "Ma ei tahaks vastast maha teha, aga pigem see, et nad mängivad ilma jooniseta. Raske on aru saada, kuidas see mäng täpselt käib."

Edasisi plaane tänavune meistritiitel Thunderi jaoks väga ei muuda. "Meil oli juba varem paigas, et selle treeneriga jätkame. Nüüd saame minna siis reisile, vaatame kuS järgmine aasta EuroWinners toimub," sõnas Rink. 

Põhiturniiri võitnud BSC Thunder Häcker alistas esimeses poolfinaalis BSC Üksjalgvärav Elementmasteri tulemusega 4:2. Teises poofinaalis tegi valitsev meister SK Augur Enemat tulemusega 7:3 tuule alla Nõmme BSC Olybetile, kes lõpetas põhiturniiri teise kohaga.