Andrei Ojamets (vasakul) enne matši Ungari vastu.Foto: CEV
Võrkpall
23. august 2019, 23:55

Peatreener Ojamets: pinge osutus meie jaoks liiga suureks (3)

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond alustas Euroopa meistrivõistlusi 0:3 (15:25, 17:25, 15:25) kaotusega Ungari vastu. Homme kohtutakse kell 19 Horvaatiaga.

Täna oli Eesti naiskonna suurimaks probleemiks servi vastuvõtt, tõdesid nii mängijad kui ka treenerid. Peatreener Andrei Ojamets loodab, et esimene ärevus sai avamänguga välja elatud.

"Seda oli karta, et kui me vastuvõtul ei saa hakkama, siis tekivad meil suured probleemid. Kolmandas geimis oli juba veidi paanika, pea ei pidanud vastu ja unustasime kõik kokkulepitud asjad ning tegime liiga palju lihtsaid vigu. Selge see, et me pole kunagi sellisel võistlusel osalenud ja kindlasti osutus see pinge meie jaoks liiga suureks. Kuigi kõik olid tahtmist täis," sõnas juhendaja portaali volley.ee vahendusel.

"Vastased sellisel tasemel lihtsaid vigu ei andesta. Loodan, et esimesed vitsad on nüüd saadud ja järgmisele mängule läheme juba teises meeleolus."

Eesti naiskond matšis Ungari vastu. Oli ka hetki, mis panid naeratama! Foto: CEV

Vastuvõttu tugevdama toodud Anu Ennok oli Ojametsaga ühel meelel. "Suurim mure oli vastuvõtt, alguses ei tahtnud see pall üldse Julini (sidemängija Julija Mõnnakmäe - toim) jõuda ja nii on sellise tiimi vastu raske mängida, nad kaugeid palle loevad ju kiirelt. Esimene mäng, eks see oli nagu ikka närviline ja rabe, üsna kole," rääkis Ennok, kes kogenud mängijana ise suurt pinget ei tajunud.

"Mul on aastatega seda närvi vähemaks jäänud, on neid suuri mänge klubides mängitud küll. Sellises mängus tuleb rahulikuks jääda, aga meil on koondises seda kogemust veel vähe ja seda närvilisust oli platsil liiga palju täna. Peame oma mängu ja oma servi leidma, meie oma serv oli pehme ja nende vastuvõtt väga kõva. Tuleb homme kokku võtta end ja panna parim platsile," lisas nurgaründaja.

Eesti tänane algkoosseis: Julija Mõnnakmäe, Kertu Laak, Nette Peit, Kristiine Miilen, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, libero Kristi Nõlvak.

24. augustil mängib Eesti Horvaatiaga, 25. augustil Rumeeniaga, 27. augustil Hollandiga ja 28. augustil Aserbaidžaaniga. Igast kuueliikmelisest alagrupist pääseb kaheksandikfinaali neli paremat.

C-alagrupi avamängus alistas Aserbaidžaan 3:2 (25:13, 20:25, 22:25, 26:24, 17:15) Horvaatia ja teises kohtumises sai Holland 3:0 (25:21, 25:18, 25:9) jagu Rumeeniast.