Teemu Pukki on väravasoonel!Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
24. august 2019, 10:28

Inglismaal väravavõrke purustav Teemu Pukki: pool miljonit inimest olla mind kübaratriki järel fantaasiajalgpallis oma meeskonda ostnud

Inglismaa jalgpalli meistrivõistluste üks kuumemaid nimesid on praegu soomlane Teemu Pukki (29), kes on kahe esimese mänguga löönud Norwich City kasuks neli väravat ning jagab vastavas edetabelis Raheem Sterlinguga esikohta.

"Tulin Inglismaale usuga, et suudan väravaid lüüa. Me ei saanud eelmise hooaja alguses esiliigas soovitud tulemusi, võitsime kuuest mängust vaid ühe. Aga arvestades meie mängustiili, teadsin, et mul tekib võimalusi ja et löön need ära. Okei, ma ei teadnud, et skoorin 29 korda!" ütles Pukki intervjuus Daily Mailile.

"Keegi ütles mulle, et pool miljonit inimest on mind [Newcastle'ile löödud] kübaratriki järel fantaasiajalgpallis oma meeskonda ostnud. Hooaeg alles algas, seega pean jätkama töötamist. Järgmine vastane on Chelsea, oleme valmis ja usume, et suudame sealt midagi saada."

Pukki karjäär on kulgenud tõusude ja mõõnadega. Ta kolis 17aastaselt Sevillasse, kuid ei löönud seal läbi. Järgnes kaheaastane periood kodumaal Helsingi JK-s, kus ta jäi silma Gelsenkircheni Schalkele.

Saksamaal ja sellele järgnenud Glasgow Celticu perioodil jäid soomlase esitused pigem kahvatuks. 2014. aastal siirdus ta Taani Brondbysse, kus sai tagasi reele ning liitus 2018. aasta suvel vabaagendina Norwichiga.

"Olen tõepoolest hiline avaneja," sõnas Pukki. "Hakkasin skoorima alles kahel viimasel Brondby-aastal. Kasvasin üles Soomes, kus on peamine spordiala jäähoki, aga ma ei läinud seda teed. Valisin jalgpalli, mul pole kunagi ühtki muud hobi olnud. Olen väiksest saati end jalgpallile ja ründajaametile pühendanud, ma pole kunagi muul positsioonil mänginud."

Lapsepõlve eeskujudest: "Minu lemmiktiim oli Barcelona. Käisin noorena neid vaatamas, see oli mu elu esimene suur mäng. Jari Litmanen mängis sel ajal seal. Litmanen on iga soomlase jaoks suur kangelane. Aga Brasiilia Ronaldo on minu kutt. Jälgisin teda alates 1998. aasta MMist, kui olin 8aastane."