Tommi Mäkinen.Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
24. august 2019, 13:11

Tommi Mäkinen: Tänak on saanud täiskasvanumaks ja on nüüd valmis tiitlit võitma

Toyota rallimeeskonna boss Tommi Mäkinen käis Saksamaa ralli 10. ja 11 vahel WRC otsestuudios, kus tuli mõistagi juttu ka Ott Tänakust.

"Nägime eelmisel katsel (10. katsel - M.T.), et ta sõidab väga-väga piiri peal. Mõnes kohas auto juba natuke vibas. Eksimisruumi pole, sest Thierry surub väga kõvasti. Siin rallil võib ühe vea tulemusena kaotada auto üle kontrolli, mis teeb asja veelgi stressirohkemaks," sõnas Mäkinen, kes näis olevat heas tujus.

Ott ei paista just seda stressi välja näitavat, märkis reporter.

Mäkinen: "Momendil moodustab ta koos Toyotaga koosluse, mida on väga keeruline alistada ükskõik kus. Ta teab täpselt, kuidas autot juhtida ja mängu kontrollida. Ta on võrreldes eelmise aastaga väga palju arenenud. Ta ei tee vigu ja suudab hoogu maha võtta, kui on oht autot lõhkuda. Ta toob auto teenindusse alati väga heas konditsioonis."

Tulevikust: "Olen kindel, et kõik tahaks Otti enda tiimi. See on selge. Ta on praegu üks usaldusväärsemaid ja kiiremaid sõitjaid. Teeme oma parima, et ta endale hoida ja teha tema elu meie juures mugavaks. Kõige tähtsam on anda talle usaldusväärne ja kiire auto, millega ta suudaks rallisid võita.

Kui mõtlen olukorra üle sõitja perspektiivist, siis ma ise mõtlesin omal ajal koguaeg, kuidas areneda ja kuidas jätkata võitmist. See oli üks suurimaid põhjuseid, miks ma Mitsubishist ei lahkunud, sest tundsin seda masinat väga hästi. Uues meeskonnas on alati tundmatud olud. Mõistan sõitjaid, see on suur otsus mida teha."

Tänaku tiitlivõimalustest: "Usun, et ta on võrreldes eelmise aastaga täiskasvanumaks saanud ja on nüüd valmis tiitlit võitma. Ta on vaimselt piisavalt tugev. Eelmisel aastal oli ta samuti väga-väga kiire, kuid tahtis iga katset võita. Nüüd vaatab ta suuremat pilti ega lase end mõjutada faktil, kui ta iga katset ei võida."