Ksenija BaltaFoto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
24. august 2019, 20:33

Magnus Kirt uuendas Pärnus staadioni rekordit, Ksenija Balta MMi normini ei küündinud (5)

Pärnus Rannastaadionil toimunud kergejõustikuõhtul ei suutnud kaugushüppaja Ksenija Balta täita Doha maailmameistrivõistluste normi.

Balta hüppas täna parimal katsel 6.45 ja jäi Doha normist (6.72) üsna kaugele.

Keerulistes tuuleoludes toimunud kaugushüppega Ksenija Balta oli pärast võistlust pettunud: “Ma ei ole tulemusega rahul. Tegelikult tingimused olid ju väga head. Kahju, et ei õnnestunud seda ära realiseerida.”

Pärnus toimunud mõõduvõtt oli talle viimase kolme nädala jooksul kolmandaks. Nii tihedalt pole Eesti parim kaugushüppaja ammu võistelnud. Balta tundis rõõmu, et sellele vaatamata suutis ta tervena püsida:

“See on tõsi, et nii palju pole ma järjest tükk aega võistelnud. Nii värskelt ma end tõesti ei tundnud kui nädal aega varem Eesti meistrivõistlustel. Kuid mul on hea meel, et mitte midagi pärast võistlust, näiteks põlved, ei valutanud.”

Kui Doha MMini saab kvalifitseeruda veel 6. septembrini, siis millal seda järgmisena rünnata, pole veel selge. “Seda, kus ja millal järgmise võistluse teen, ei ole me veel paika pannud. Seda on vaja treeneriga arutada, kuid minu jaoks on tähtsam eesmärk olümpiamängud,” vastas Balta. Olümpiamängude normatiiv on nii kõrge kui 6.82, kuid sinna võib pääseda ka edetabeli põhjal. Rio olümpial kuuenda koha saanud Balta isiklik rekord on 6.87.

Kettaheitevõistlusel pidi Martin Kupper alla vanduma norralasele Ola Stunes Isenele. Isene heitis oma parimal katsel 64.32, Kupper 61.28.

Meeste odaviske võitis kindlalt Magnus Kirt, kes sai parimal katsel kirja 85.61. Teine oli valgevenelane Pavel Maleška (80.34) ja kolmas tšehh Vitezslav Vesely (78.29).

Staadioni rekordit uuendanud ning lähima konkurendi enam kui viie meetri kaugusele jätnud Kirdile valmistas heameelt stabiilsus, kuid tulemusega päris rahule ei jäänud. 

“Võistlus oli enam-vähem stabiilne, kuid lootsin, et suudan veel kaugemale visata. Kahjuks see ei õnnestunud, kõik visked langesid ühte auku,” sõnas maailma edetabeliliider pärast võistlust.

Järgmisena ootab Kirti ees Teemantliiga finaaletapp Zürichis. Juba viie päeva pärast toimuval võistlusel on välja pandud palju suuremad auhinnarahad kui teistel etappidel. Näiteks pistab võitja taskusse 50 000 USA dollarit, mis on viis korda rohkem kui tavaliselt.

29aastane Kirt peab võistlust oluliseks: “Finaaletapi võib kindlalt asetada MMi järel tähtsuselt võistluseks number kaks. Sinna tulevad kohale kõik maailma tipud, võistlus on tasemelt sama kõrge kui maailmameistrivõistlused.”

Kirdi seeria: 80.91 - 83.84 - 85.61 - 84.76 - 84.72 - 82.53