Eesti naiskond enne matši Horvaatiaga.Foto: CEV
Võrkpall
25. august 2019, 09:30

Peatreener Ojamets: väga loodan, et võidetud geim aitab naistel veel rohkem vabaneda teatud kammitsatest

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond pidas laupäeval Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril oma teise kohtumise, saades Horvaatia naiskonna vastu küll EMi esimese geimivõidu, ent kaotas mängu 1:3 (18:25, 17:25, 28:26, 12:25). Täna kohtutakse kell 19 Rumeeniaga.
Standings provided by Sofascore LiveScore

Peatreener Andrei Ojamets tunnistas, et eilse kohtumisega jäi ta rohkem rahule, kui avakohtumisega. „Ei saa öelda, et hüppan nüüd õnnest lakke, aga olen tunduvalt positiivsem ja rahul, kuidas suutsime mängida. Eriti tooksin välja kaitsemängu, kus me väga kõvasti pingutasime. Võidetud geim oli võistkonna jaoks ülipositiivne. Väga loodan, et võidetud geim aitab naistel veel rohkem vabaneda teatud kammitsatest. Väga paljud inimesed ei saa sellest, aru, et see on eriline tunne mängida sellisel võistlusel selliste tiimide vastu ja meil sellist kogemust ei ole kahjuks. Siin on kõik meil esimest korda elus,“ kommenteeris Ojamets portaali volley.ee vahendusel.

Kapten Julija Mõnnakmäe lisas: „Me mängime mingi seisuni geime võrdselt, aga siis tulevad liiga suured langused sisse, mida teised võistkonnad siin ei tee. Esimesest geimist on mul tegelikult väga kahju, aga see näitabki taseme vahet, kui lõpud kipuvad käest libisema. Kokkuvõttes oli tänane mäng siiski palju parem kui eilne, see võidetud geim tuli väga raskelt ja näitasime, et suudame kohati ka otsustavatel hetkedel hästi tegutseda. Enesekindlust saime tänasest palju juurde ja näitasime, et oskame mängida küll. Ka homne vastane Rumeenia on väga tugev vastane, aga loodan, et suudame võita rohkem kui ühe geimi ja võib-olla isegi mängu.“

Teises C-alagrupi kohtumises alistas Rumeenia 3:1 (25:23, 21:25, 26:24, 25:22) Ungari. Alagrupi liider on kahe vooru järel Horvaatia, järgnevad Holland, Ungari, Rumeenia, Aserbaidžaan ja Eesti.

27. augustil kohtub Eesti Hollandiga ja 28. augustil Aserbaidžaaniga. Igast kuueliikmelisest alagrupist pääseb kaheksandikfinaali neli paremat.

Eesti koondis EMil: Nette Peit, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Eliisa Peit, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatšev, Kertu Laak, Kristel Moor, Kristi Nõlvak, Nathalie Anett Haidla. Peatreener Andrei Ojamets, abitreenerid Marko Mett ja Oliver Lüütsepp, statistik Mihkel Sagar, mänedžer Jaanika Jakobson, füsioterapeudid Madis Arumäe ja Liisi Sakala.

Eesti alagrupimängud EMil:

  • 25.08 kell 19.00 Eesti - Rumeenia
  • 27.08 kell 19.00 Holland - Eesti
  • 28.08 kell 16.30 Aserbaidžaan - Eesti