Henri Välja (palliga).Foto: Tiit Tamme
Jalgpall
25. august 2019, 17:16

17aastase Paide poolkaitsja superpartii: kaks väravat ja kolm resultatiivset söötu

Tänase Paide ja Maardu linnameeskondade vahelise meistriliiga 25. vooru matši staar on 17aastane Henri Välja, kelle kaks väravat ja kolm resultatiivset söötu viisid Paide koduplatsil 5:0 võiduni.

Välja sõu algas 2. minutil, kui ta murdis Maardu trahvikasti ja söötis palli värava ette, kust Andre Frolov selle sisse suskas. 15. minutil võttis Välja kauglöök õnneliku rikošeti, 40. minutil realiseeris noormees penalti ning 47. ja 90. minutil kostitas söötudega vastavalt Karl Mööli ja Kristofer Pihti. Tõsi, sööt Möölile tundus pigem ebaõnnestunud pealelöök, aga fakti see ei muuda.

"Mind on juba noorteklassidest peale mitmekesi võetud, olen harjunud," lausus Välja pärast mängu ETV2 otse-eetris vastuseks Tarmo Tiisleri küsimusele võimaliku tulevase kõrgendatud tähelepanu kohta.

Tallinnas sündinud Välja on Operi JK  (2010–11) ja Nõmme Unitedi (2012–17) kasvandik, kes liitus Paidega enne eelmist hooaega. Tänavu on ründav poolkaitsja löönud 21 mänguga Premium liigas üheksa väravat ja andnud seitse tabamusega lõppenud söötu.

Vooru viimases mängus tegid Viljandi Tulevik ja Tallinna Kalev 1:1 viigi. Wale Musa Alli viis Kalevi 28. minutil juhtima, kuid Janar Õunap lõi 11 minutit hiljem kodupubliku rõõmuks värava tagasi.

Standings provided by Sofascore LiveScore