OGFoto: AFP/Scanpix
Esport
26. august 2019, 10:12

THE INTERNATIONAL | Eestlase turniirilt eemaldanud tiim põrus finaalis, võitjad läksid koju 15 miljoniga (4)

Pühapäeva hommikul sai otsa pikalt kestnud „Dota 2“ suurturniir The International. Kuigi finaal oli piisavalt põnev, tegi pisut tuska fakt, et eestlane Clement „Puppey“ Ivanov pidi sellest eemale jääma ja leppima neljanda kohaga.

Puppey alistanud meeskond Team Liquid sai võidust niivõrd palju indu, et võitis ka järgmise vastase, ehk neid kaotajate ringi finaalis oodanud Hiina meeskonna PSG.LGD. Too mäng lõppes seisuga 2-1.

Finaalis ootas neid vankumatult võitjate ringis püsinud Euroopa tiim OG. Nende positsioon ei olnud üllatav, kuna tegu oli ka eelmise aasta finalisti ja võitjaga. 

Kolme võiduni mängitav seeria oli juba enne algust märkimisväärne. Üheksa mängijat kümnest olid varasemalt ühel või teisel hetkel The Internationali finaali jõudnud ning samaaegselt oli tegu esimese korraga, mil viimases mängus astusid vastamisi meeskonnad, kes sinna varemgi jõudnud.

Tagatipuks oli Team Liquidi kapten esimene, kes The Internationalil teinud enam kui 200 mängu. Puppeyl jäi too piir tänavu napilt ületamata, puudu jäi vaid üks mäng.

Kuigi Team Liquid noppis esimese võidu, toibus OG kiirelt ja nullis Liquidi eduseisu, minnes neist kahe järgmise mänguga mööda. Neljas matš kujunes küll ääretult pingeliseks, ent OG pani end maksma ning seisuga 3-1 läks suurfinaali ja terve turniiri võit just neile. Esimese koha eest saadi 15 miljonit dollarit.

Taaskord tehti ka ajalugu, sest mitte ükski meeskond pole varem suutnud kahte turniiri järjest võita.

The International 2020 toimub Stockholmis.