Eesti võrkpallikoondis mängus Rumeeniaga.Foto: CEV
Võrkpall
26. august 2019, 10:39

Võimsa esituse teinud Nette Peit: mängupilt on paranenud, me ei peaks väga kurvad olema

Eesti võrkpallinaiskond osutas alagrupimängus Rumeeniale südikat vastupanu, kuid pidi lõpuks 1:3 (23:25, 32:30, 19:25, 21:25) kaotusega leppima. Euroopa meistrivõistlustel kõik mängud veel ühtegi mängu võita suutnud rahvusnaiskonnal seisavad ees kohtumised grupi tugevamate Hollandi ja Aserbaidžaaniga.

Avageimis oli Eestil suurepärane võimalus ohjad enda kätte haarata, kuid paraku mängiti 22:18 edu maha. Viigiseis suudeti taastada eriti pikalt kestnud teises geimis, kus terve mängu jooksul säranud Nette Peit otsustava serviässa lõi. Kahjuks rohkem jõudu Eestil ei jagunud, ülejäänud geimid võitis Rumeenia juba kindlamalt.

Peidi kontole kogunes lõpuks 31 punkti (+20), Anu Ennok toetas 14 silmaga (+6), Kertu Laak ja Liis Kullerkann panustasid vastavalt 12 (+4) ja 10 punktiga (+6). 

Võimsa esituse teinud nurgaründaja Peit oli mängupildiga rahul, kuid tundis kahetsust, et võit käest libises. “Väga hea mäng meie poolt, ei olnud suuri ärakukkumisi, püsisime kogu aeg konkurentsis. Kahju on nendest geimilõppudest, sest oli täiesti võtta see võit. Neil on rohkem suurturnriiride kogemust ja selle nad panid maksma täna. Me ei peaks selle kaotuse üle väga kurvad olema, mängupilt on paranenud," vahendas volley.ee Peidi sõnu. 

Peatreener Andrei Ojametsal jagus naiskonnale kiidusõnu: “"Muidugi oleks hea võita või kasvõi viie geimi peale see mäng viia, aga mulle meeldis, et kaks geimi näitasime punkt-punkti mängu ja dikteerisime vahepeal olukorda. Täna nägi mäng igas mõttes mängu moodi välja, mul on hea meel, et naistel on mingi klõps läbi käinud ja pinged tulid maha ning suutsime näidata sellist mängu, milleks oleme võimelised. Kokkuvõttes lööb ikka välja, et meil on selliste võistkondade vastu ja sellistel võistlustel vähe kogemust. Euroopa liiga on ehk veidi võrreldav, ent seal pole selliseid pingeid nagu siin. Selline vastuvõtt sellisel tasemel, need on ikka väga korralikud numbrid."

Eriti rahul oli peatreener bloki ning vastuvõttudega. "Ja nii palju blokke meie pikkuse võistkonna jaoks samuti. Ning teine päev järjest oldi kaitses valmis mängima ja pole häbi siit ära minna, olen naiskonnaga rahul," ütles Ojamets volley.ee vahendusel."

Eestil jääb C-alagrupis mängida veel täiseduga jätkava Hollandiga ja viiendal kohal paikneva Aserbaidžaaniga. Teisel positsioonil on Rumeenia, kolmandal Horvaatia ja neljandal Ungari. Grupi punase laternana on Eestil edasipääsulootused vaid teoreetilised.