Foto David Rudisha autoõnnetusest.Foto: Twitter/David Rudisha
Kergejõustik
26. august 2019, 13:18

Õnnesärgis sündinud! Kahekordne olümpiavõitja pääses autoõnnetusest suuremate vigastusteta (2)

800 meetri maailmarekordiomanik David Rudisha sattus Keenias tõsisesse liiklusõnnetusse, kuid pääses imelisel kombel kergemate vigastustega. 

30aastase poolmaileri auto rehv purunes ning sõiduki üle kontrolli kaotanud juht põrkas seejärel kokku vastutuleva bussiga. Juhtum leidis aset pühapäeval Keroka linna lähedal. Rudisha toimetati kiirelt linnas olevasse haiglasse, kuid lubati kohe koju taastuma, kuna uuringud ei tuvastanud ühtegi luumurdu.

Londonis esmakordselt olümpiavõitjaks tulnud ning neli aastat Rios hiljem ainsa sportlasena 800 meetris tiitlit kaitsnud jooksja kinnitas kõigile, et temaga on kõik korras ja tänas kõiki muretsemast. “Olen terve ega saanud õnnetuses viga. Suur tänu kõigile, kes minu pärast muret tundsid. Eriline tänu ka neile, kes toimumispaigal kiiresti appi tulid ning autost välja aitasid,” sõnas Rudisha.

Lisaks kahele olümpiakullale on keenialase auhinnakapis ka kaks maailmameistritiitlit. Londoni olümpial püstitas ta ka tänini kehtiva maailmarekordi 1.40,91. 2017. aastast erinevate vigastustega hädas olnud Rudisha jätab käesoleva hooaja vahele, kuid püüab valmis olla järgmisel aastal toimuvateks Tokyo mängudeks.