Ott Tänak koos kaardilugeja Martin Järvojaga.Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
26. august 2019, 14:30

Tänak kinnitas, et Saksamaa ralli võit tema tulevikku ei mõjuta

Autoralli maailmameistrivõistluste üldliider Ott Tänak loodab, et Saksamaal saavutatud Toyota kolmikvõit annab tiimile motivatsiooni edasi minemiseks ja aitab unustada Itaalia rallil tekkinud pinged. 

Tänak, kes Sardiinias viimasel etapil juhtpositsioonilt viiendale kohale pudenes, loovutas sellega võidu Hyundai meeskonna sõitjale Dani Sordole. Probleem, mis eestlasele võidu maksis, seisnes roolivõimu kadumises. Pettumustvalmistava esituse eest võttis süü enda peale Toyota tiimi peainsener Tom Fowler, kes tunnistas, et tegu võis olla veaga partiis. Sarnase mure üle kurtis ka Tänaku meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala. 

WRC sarja liidri tulevik on lahtine. 31aastane Eesti rallisõitja on kinnitanud, et tema esindajad peavad lisaks Toyotale läbirääkimisi ka M-Spordi ja Hyundaiga, vahendab Autosport.com.

Meeskonna kolmikvõitu peab Tänak oluliseks: "Sellised tulemused on tähtsad. Mitte kaua tagasi sai Sardiinia ralli dramaatilise lõpu ning sellised asjad tekitavad tiimis alati pingeid. Kuid Soomes juba oli kaks meie sõitjat poodiumil ning nüüd siin Saksamaal kolm. Sellised tulemused annavad igale meeskonna liikmele indu juurde. Olen kindel, et nad mõistavad, et raske töö tasub ära ning loodetavasti hoiab see motivatsiooni kõrgel, et edasi minna."

Ajakirja Autosport küsimusele, kas kolmas järjestikune võit WRCs mõjutab otsust tuleviku kohta, vastas Tänak lakooniliselt: “Ei.”