Eesti sõudekoondise treener Matti Killing.Foto: Teet Malsroos
Sõudmine
26. august 2019, 15:57

Sõudjate treener: kõik, mis metsa minna sai, sinna läkski

Eesti sõudekoondise jaoks algas MM nukralt, sest kaks paati said eile eelsõidus viimase, üks eelviimase koha. 

Ainsana suutis üht konkurenti edestada paarisaeruline neljapaat (koosseisus Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Kaur Kuslap), kes läbis 2000 meetri pikkuse distantsi ajaga 6.07,170. Otse poolfinaali pääsesid kaks esimest ehk Holland ja Itaalia, kellele Eesti kaotas vastavalt 20,17 ja 13,06 sekundit. 

"Kõik, mis metsa minna sai, sinna läkski," sõnas koondise peatreener Matti Killing neljapaadi eelsõidu kohta sõudeliidu kodulehele. "Jäime itaallaste lainesse, rool läks risti ja sõit oli 450 meetri peal sisuliselt tehtud. Paar päeva tagasi liikusime trennis sujuvalt, aga nüüd jäi tunne, et stardist distantsile üleminekut ei toimunudki."

Täna on neljapaadil vaba päev, kuid homme ootab ees ülitähtis vahesõit. Poolfinaali pääsemiseks on vaja nelikust Austria, Norra, Hiina ja Leedu edestada vähemalt kaht rivaali. Koht poolfinaalis on omakorda hädavajalik, sest MMi kaheksa paremat lunastavad pääsme Tokyo olümpiamängudele.

"Vaatame nüansid üle ning toome roolijala number ühe pealt Kuslapi juurest ära. Vahesõit selgitab tõe," lausus Killing.

Paarisaeruline kahepaat (Sten-Erik Anderson ja Jüri-Mikk Udam) ja paarisaerulise ühesega sõudev Andrei Jämsä jäid oma eelsõitudes viimaseks ning jätkasid täna vahesõidus. 

Kahepaat sõudis end teiseks ning pääses veerandfinaali. Jämsä oli nelja mehe konkurentsis kolmas ning jätkab võistlust kohtadele 25–44.

Kahepaadi vahesõidu tulemused (kliki pildil):

Jämsä vahesõidu tulemused (kliki pildil):