Serena Williams.Foto: Geoff Burke
Tennis
27. august 2019, 09:12

Kauni Šarapova maa alla klohminud Williamsi imetabased seeriad said jätku (4)

USA lahtiste tennisemeistrivõistluste üks oodatumaid lahinguid toimus juba avaringis, kui kodupubliku lemmikule Serena Williamsile (WTA 8.) astus vastu endine maailma esinumber Maria Šarapova (WTA 87.).

Kaks legendaarset tennisisti olid enne tänast kohtunud 21 korda, millest tervelt 19 oli võitnud Williams. Šarapova ei suutnud saldot veidigi paremaks teha, kuna jäi ameeriklannale alla 1:6, 1:6. Matš kestis kõigest 59 minutit.

Williams on nüüd kange konkurendi alistanud 19 järjestikuses lahingus. Viimati võitis Šarapova jänkit tervelt 15 aastat tagasi. "Tunnen, et Maria mängustiil sobib mulle. Olen alati öelnud, et mingil põhjusel maanduvad tema pallid just sinna, kust mulle meeldib lüüa," ütles võitjanaine pärast kohtumist.

"Lõppude lõpuks usun oma oskustesse. Võite mind maha kanda, eriti pärast 1:6, 1:6 kaotust US Openi avaringis. Kuniks mina ise seda ei tee, on kõik korras," üritas Šarapova optimistlik olla.

Pärast 2016. aastal saadud dopingukaristust pole venelanna karjäär säravalt jätkunud. Näiteks Suure slämmi turniiridel on ta kahel korral jõudnud kaheksa parema hulka.

Samuti on Šarapova teekonda pärssinud mitmed vigastused. Kuna US Openil langes ta juba konkurentsist, ei kuulu ta tulevases maailma edetabelis esisaja hulka.