Ott Tänak. Foto: HASAN BRATIC/AFP
WRC
28. august 2019, 16:31

M-Sport võib Tänaku värbamiseks tõmmata võimaliku trumpässa (16)

Ott Tänaku tuleviku osas on olnud palju spekulatsioone, ühele neist lisas hagu M-Spordi suur boss Malcolm Wilson. 

Käivad jutud, et Tänak pole veel kellegagi lepingut sõlminud, sest ootab oma endise tööandja tuleviku kohta suurt uudist. Nimelt võib seni peamiselt Wilsoni jõul töötav M-Sport seljataha saada Fordi tehase oluliselt suurema toe.

"Jälgime kõiki aspekte, aga on ilmselge, et Fordi suurema abita me 2022. aastaks autot ehitada ei suuda. Loodetavasti leiame viisi, kuidas nad saaksid meid ulatuslikumalt aidata," ütles Wilson Autosportile. 

2022. aastal läheb kogu WRC sari üle elektri- ja/või hübriidmootoritele, mis tähendab masinate kallal kõva arendustööd. Tänak on selles vallas ülimalt tugev ning seetõttu soovivad paljud teda enda ridadesse.

Fordi jõulisema sekkumise korral oleks M-Sport valmis Tänakule ka konkurentsivõimelist palka maksma. Lisaks räägib brittide kasuks tõik, et nende tiimist sai saarlane tagasilöökide kiuste tuule tiibadesse.

Wilson kinnitas, et läinud nädalal peetud Saksamaa rallil arutles ta Tänaku esindaja Markko Märtiniga taas potentsiaalse lepingu üle. "Tahame teda enda rivis näha," sõnas M-Sporti pealik. 

Tänak on sõitjate turul kindlasti kõige kuumem nimi. Kuulujuttude kohaselt jätkab ta tõenäoliselt Toyotas, kuid oma sõna on öelda ka M-Spordil ja Hyundail. Ei saa välistada ka varianti, et allkiri on juba antud, kuid ametlikku kinnitust sellele pole.

"Kui ta tahab kuhugi mujale minna, siis saan sellest aru. Aga kui ta soovib meiega jääda, siis oleks see ideaalne," arutles Toyota pealik Tommi Mäkinen. "Olen ka ise sõitjana sarnases olukorras olnud. Lihtne oleks vanas kohas jätkata, aga..."