Nick Kyrgios õigust nõudmas. Foto: CLIVE BRUNSKILL/AFP
Tennis
28. august 2019, 18:08

VIDEOD | Tennisemaailma pahapoiss tembutab jälle: „ATP on korrumpeerunud.“ (1)

Pahapoiss Nick Kyrgios satub aina enam uudisteveergudele kõige muu kui heade tenniseoskustega. US Openi avaringis alistas ta küll Steve Johnsoni 6:3, 7:6(1), 6:4, kuid fookuses on pigem spordiväline. 

Erinevaid vigureid tegev Kyrgios sattus matši ajal taas dialoogi kohtunikuga. Australlase arvates ei saanud õigusemõistja James Keothavong oma ülesannetega hakkama.

"Miks sa ei kutsu korrale inimesi, kes servimise ajal vahekäikudes ringi käivad. Selle asemel jõllitad sa mind! Isegi mina nägin palli õhku visates, et pealtvaatajad liiguvad. See pole kuidagi loogiline, et sa seda tähele ei pane. Kas see pole mitte su töö?" pahandas Kyrgios teise seti lõpus. 

Võlgu ei jäänud ka tema vastane Johnson. "Tahad sa paganama tennist mängida või soovid olla s**a sõu võõrustaja?!" küsis jänki Kyrgiose käest. 

Viimane end sellest tiraadist aga häirida ei laskunud. Selle asemel kallutas ta pingelise seti enda kasuks ning lõpuks ka kogu matši. 

Endale omaselt suhtles Kyrgios mängu ajal ka publikuga. "Igavamat spordiala pole võimalik endale ametiks valida," arutles ta demonstratiivselt platsil jalutades.

Kohtumise järgsel pressikonverentsil uuriti Kyrgiose käest Cincinnati turniiril juhtunu kohta. Kohtunike ründamise ja reketite lõhkumise eest sai austraallane 113 000 USA dollarit trahvi. Ajakirjanikud küsisid: kas see segas tema ettevalmistust US Openiks?

"Üldse mitte," vastas Kyrgios. "ATP (meeste tennise katuseorganisatsioon) on korrumpeerunud. Nii et eriti ma sellepärast ei muretse." 

Ajakirjanikud üritasid sel teemal veel vestelda, kuid tennisistile see eriti ei meeldinud: "Mille eest ma 113 000 trahvi sain? Ja miks me üldse mingisugusest kolme nädala tagusest asjast räägime? Võitsin äsja matši!" 

Teises ringis kohtub Kyrgios prantslase Antoine Hoangiga (ATP 104.).