Andrea Adamo (vasakul) ja Thierry Neuville.Foto: OLI SCARFF/AFP
WRC
28. august 2019, 19:38

Hyundai tiimipealik: luhtasime Saksamaa rallil suurepärase võimaluse (5)

Läinud nädalavahetusel toimunud Saksamaa ralli üle arutletakse siiani. Hyundai boss Andrea Adamo usub, et nad pidanuks Toyota kolmikvõitu väärama. 

Thierry Neuville oli pikalt esikohamängus, kuid rehvi purunemine laupäeval röövis temalt võimaluse võidu eest heidelda. Dani Sordo näitas samuti head kiirust, kuid tema poodiumivõimalused rikkus ootamatu käigukasti probleem. 

"Kui masinatega poleks probleeme olnud, võidelnuks nad mõlemad esikolmiku kohtade eest," sõnas Adamo Autosportile. "See ei tee kindlasti tuju heaks, andsime taas hea võimaluse käest." 

Hyundai i20 Coupe WRC auto on varemgi alt vedanud. "Peame jõudma selleni, et saame ise oma saatuse üle otsustada. See tähendab, et vajame töökindlust ja kiirust igal rallil, kõigis oludes," jätkas Adamo. "Me ei saa loota teiste probleemidele, et häid kohti teenida. Vajame rallide eel rohkem kindlust."

Siiski leiab tiimiboss ka positiivset: "Kõike arvesse võttes näitasime Saksamaal vägagi konkurentsivõimelist kiirust. Ilmselt ei uskunud keegi, et kaks meie pilooti nii nobedad võiks olla. Thierry võitles enne rehvipurunemist esikoha eest, Dani oli samuti väga tugev." 

Neuville kiirust kiitis ka võidumees Tänak. "Reedel olime igal katsel natuke nobedamad, aga laupäeval olukord muutus. Seis oli päris keeruline – oleksin ilmselt ka teise kohaga rahule jäänud," ütles ta. 

Saksamaal lõpetasid Hyundaid kohe pärast kolme Toyotat, viimase kiiruskatse järel loovutas Sordo neljanda koha Neuville´ile jäädes ise viiendaks.