Anett Kontaveit.Foto: Rob Carr
Tennis
29. august 2019, 22:22

JESS! Meeletult võidelnud Kontaveit jõudis US Openil kolmandasse ringi (16)

Anett Kontaveit (WTA 21.) alistas US Openi tenniseturniiri teises ringis 4:6, 7:5, 6:2 Ajla Tomljanovici (ATP 47.).

Pingelist ja tasavägist kohtumist iseloomustas mõlema tennisisti ebastabiilne mäng. Kontaveit suutis initsiatiivi haarata alles viimases setis, kus murdis Tomljanovici kaks korda.

Avaseti otsustavad sündmused rullusid lahti üheksandas geimis, kus Kontaveit oli oma serviga hädas. Ta jäi 0:40 taha ning Tomljanovic realiseeris teise järjestikuse murdepalli.

Ka teine sett läks nugade peale. 12 geimi peale tehti kokku viis servimurret, õnneks tõmbas pikema õlekõrre Kontaveit. Sealjuures oli tal seisult 5:4 kasutada kaks settpalli, kuid ei suutnud neid võita.

Kolmandas ringis kohtub Kontaveit Alize Cornet' (WTA 64.) või Wimbledonis Kaia Kanepi välja lülitanud Belinda Benciciga (WTA 12.).

Matši tipphetked:

Kanepi (WTA 82.) pidi teises ringis tunnistama Donna Vekici (WTA 23.) 7 : 5, 6 : 3 paremust.

22:26

Pidime algselt teieni tooma ka Kaia Kanepi mängu. Kuna selle algusaeg lükkub väga hiliseks, me tollest kohtumisest otseblogi ei tee. Enne Kanepit ja Vekicit madistavad Nikoloz Basilašvili (ATP 18.) ja Jenson Brooksby (ATP 394.). Settidega on seis 1:1, kolmandat setti juhib grusiin 2:0. Kanepi tuleb ilmselt väljakule südaöö paiku, võib-olla veidi varem.

22:22

Olemas! Anett murrab taas ja võidab kohtumise 4:6, 7:5, 6:2.

22:18

See geim ei tule lihtsalt, aga Kontaveit suudab oma pallingut hoida. Matšivõit on kõigest ühe geimivõidu kaugusel!

22:14

Tomljanovic põlvili siiski ei lange, vaid jätkab võitlust. Kontaveit juhib 4:2.

22:10

Ja Anett suudabki oma servi hoida, mänguvõit tuli jälle mõne sentimeetri võrra lähemale!

22:07

Kontaveit juhib otsustavat setti 3:1.

22:07

Super! Geimide vahel olnud paus mõjus Kontaveidile hästi ja ta murrab Tomljanovici servi. Nüüd ei tohi oma pallingut käest ära anda.

22:03

Tomljanovic omab murdepalli, aga lõpuks kuulub geim siiski Kontaveidile. Tänane mäng on eestlanna jaoks kohutavalt raske, kuid eks ka vastane ole kõvast puust. Samas on selge, et oma paremat mängu pole Anett näidanud.

21:59

Anett läheb küll 30:0 juhtima, kuid Tomljanovic jõuab geimpallini. Kontaveit ei anna aga alla ja jõuab tasamänguni. Eestlanna teenib ka ise ühe murdepalli, kuid seda ei võida ning lõpuks viigistab Tomljanovic viimases setis seisu.

21:53

Geimi lõpetas ta ässaga ja tundub, et emotsioon on kõrgel. Loodetavasti on see hea näitaja.

21:52

Anett hoiab kenasti servi. Hea algus viimasele setile!

21:47

Kontaveit haarab ohjad ja teenib kaks järjestikust murdepalli. Ta realiseerib neist esimese ja võidab seti 7:5!

21:44

Õnneks hoiab Anett oma pallingut kindlalt, setivõit on taas ühe geimivõidu kaugusel.

21:43

Teagi nüüd, kas Kontaveit pole täna olnud maksimaalselt keskendunud, aga mitmel korral on silma paistnud, kuidas ta lihtsates olukordades eksib. Näiteks eelmises geimis hindas ta valesti ühe aeglase kaarpalli trajektoori ja virutas pallist mööda. See kõik toimus punktil, mida võites oleks ta saanud murdepalli.

21:41

Kontaveidi enesekindlus on kahtlemata kõikuma löödud, nüüd tuleb oma servi hoida!

21:41

Anett läheb 30:0 juhtima, kuid Tomljanovic viigistab ning purjetab geimivõiduni. 5:5.

21:37

Muide, seti lõpus eksis Kontaveit ühel pealtnäha äärmiselt lihtsalt vollelöögil, saates selle võrku. See andiski Tomljanovicile murdepalli, mille ta realiseeris.

21:36

Tomljanovic punnib vastu. Ta läheb 30:0 juhtima, kuid Kontaveit võrdsustab üpris kiiresti seisu. Anett võidab ka settpalli, kuid järgmine punkt kuulub vastasele. Muide, settpallil oli Kontaveidil suurepärane võimalus mäng otsustavasse faasi viia, kuid tema löögid jäid nõrgaks. Tomljanovic oli sattunud üliraskesse olukorda.

Seejärel sai Tomljanovic murdepalli, kuid Anett hoidus halvimast. Võrdsete heitlus jätkus veel mõned minutid, kuniks Tomljanovic kahjuks Kontaveidi servi murdis. Taas on seis väga pingeline, Anett juhib veel 5:4.

21:30

Tomljanovic siiski valget lippu ei lehvita. Kontaveidi poolt vaadatuna on seis 5:3.

21:26

Sealjuures lõi Anett eelmises geimis tervelt kolm ässa.

Loe rohkem