Jessi Combs.Foto: Instagram @thejessicombs
Auto-Moto uudised
7. november 2019, 08:45

885 KM/H! Selgus tehnika ja inimvõimekuse piire kompinud maailma kiireima naise surma põhjus (24)

Neljarattaliste roolis maailma kiireimaks naiseks titulleeritud Jessi Combs hukkus augusti lõpus. 

39aastane ameeriklanna üritas Oregonis asuval Alvordi kõrbes püstitada parasjagu uut kiirusrekordit, kui ta oma masina üle kontrolli kaotas ning ränga avarii tegi, kirjutab KTVZ News. Nüüd on USA meedia teatel selgunud Combsi surma detailid.

Sündmuskohalt kogutud asitõendid näitasid, et õnnetus juhtus masina esiratta mehaanilise rikke tõttu. Suure tõenäosusega kukkus see kokku, kuna sõitis millelegi otsa. Et kiirus oli avarii ajal 885 km/h, pole ime, et tagajärjed olid nii tõsised.

Politsei sõnul suri Combs pärast kokkupõrget tekkinud peavigastuse tõttu. Lõpuks põles masin maha.

Just Alvordi kõrbes sai Combs 2013. aastal enda nimele varasema tippmargi, kui liivaväljale püstitatud kiirendusrajal mõõdeti tema keskmiseks kiiruseks 640,5 km/h. Tipphetkel näitas spidomeeter koguni 709 km/h. 

Seda viimast õnnestus tal endal veel hiljem nihutada. Kaks aasta tagasi kruttis ta näidiku 768 km/h peale. Mullu jõudis ta ka 777 tunnikiiruseni, kuid mõõteriistade probleemide tõttu polnud võimalik seda ametlikuks kuulutada. 

Naiste tippkiiruse rekordiomanik on 1976. aastast Kitty O'Neil, kes suutis oma neljarattalisest välja pigistada 823,9 km/h. Seda jahtides Combs ka suri.