Teresa Stadlober Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
29. august 2019, 11:21

Austria suusataja: mind häirib, et paljud on hakanud dopingutarvitajaid kaitsma (4)

Austria suusaliit otsustas pärast kodusel Põhja-suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaali oma murdmaasuusatamise süsteemi täielikult ümber teha. Ausate sportlaste jaoks tähendas see nädalate jagu teadmatust, mis üldse edasi saab. 

"Dopinguskandaal ja sellele järgnenud otsustamise protsess imes minust kogu energia välja. Olin täiesti tühi, magasin väga halvasti. See kõik oli väga väsitav," sõnas juunioride maailmameister Teresa Stadlober väljaandele Kronen Zeitung antud intervjuus.

Pärast Seefeldi MMi laskus dopingukahtluse vari pehmelt öeldes iga Austria suusataja kohale. Mida on Stadloberil öelda kõikidele kahtlejatele?

"Jutud ei vasta tõele. Minu jaoks on doping alati täiesti välistatud olnud. See tuleb ju alati välja. Pealegi oleks see kaasvõistlejate, fännide ja sponsorite petmine," vastas 2014. aastal U23 MMil suusavahetusega sõidus pronksi saanud austerlanna.  

"See on väga tüütu ja väsitav teema, kuna pean ennast kogu aeg õigustama. Paljud inimesed on hakanud dopingutarvitajaid kaitsma. See häirib mind väga," jätkas ta. 

Stadloberi sõnul pole ta dopinguskandaali keskmes olnud Max Hauke ja Dominik Baldaufiga pärast MMi kordagi suhelnud: "Ma ei taha nendega iial midagi tegemist teha. Nad on mõlemad minu jaoks surnud."