Emil Iversen (vasakult), Aleksander Bolšunov ja Calle Halfvarsson mullu Ruka MK-etapi poodiumil. Foto: Imago Sport / Scanpix
Talisport
29. august 2019, 14:29

Bolšunov tõmbas norralastele kodurajal koti pähe. Iversen: ta on täiesti sõge vend

Kuigi käes on veel augustikuu pole suusahooaeg enam mägede taga. Murdmaasuusatajad laovad juba ammu talveks põhja ning aeg-ajalt käiakse üheskoos ka oma võimeid kontrollimas. 

Neljapäeva õhtul panid Tröndelagis toimunud Toppidrettsveka võistlusel end joonele meessuusatajad, kes selgitasid parima rullsuusatamise 47 kilomeetrisel distantsil. 

Võidurõõmu sai sel korral tunda venelane Aleksander Bolšunov, kes edestas lõpuspurdis Andrew Musgrave'i ja Iivo Niskaneni. 

Seefeldi MMi neljakordse hõbedamehe hea minek polnud üllatav. Küll oli jahmatav tema võistlusjärgne kommentaar, mida vahendas Norra ringhäälingule tema isiklik tõlk Maksim Volkov. 

"Bolšunov tuli siia üsna halvas vormis ning on pigem alatreenitud. Seega on ta mõistagi õnnelik, et õnnestus ka kehva vormi pealt teisi võita," sõnas ta. 

Norra ajakirjanike arupärimise peale, et kas tegemist on mingi naljakommentaariga, raputas Volkov pead. 

Kuna tänavu suusatajaid tiitlivõistlused ees ei oota, on Bolšunovi põhiliseks eesmärgiks MK-sarja üldvõit. Mullu oli ta küll parim distantsimees, kuid üldarvestuses jäi Johannes Høsflot Klæbo siiski tema ette. 

Johannes Høsflot Klæbo. Foto: AFP/Scanpix

Tröndelagi võistlusel pani Bolšunov kange konkurendi igatahes paika, kuna Klæbo finišeeris alles 11ndana (+10 sekundit). Norralaste teine number Emil Iversen jäi venelasest maha juba 16 sekundiga. 

Mida arvavad nemad Bolšunovi kommentaarist ning hetkevormist?

"Ilmselgelt on ta tegelikult heas vormis," sõnas Klæbo. "Seda on ju näha, et ta on enda eest hoolitsenud. Ainuüksi ta käed on kaks korda suuremad kui minu omad."

Sama leidis ka Iversen: "Teades Bolšunovi, siis ta harjutab ilmselt iga päev. Ta on täiesti sõge vend. Hull isegi. Ta surub ennast kogu aeg takka. Samas, rullsuusatamine ja suusatamine on kaks täiest erinevat asja. Ma pole rullidel kunagi liiga hea olnud."