Ingrid Landmark Tandrevold lasketiirus. Foto: Imago Sport / Scanpix
Talisport
29. august 2019, 15:13

USKUMATU! Ullike briti turist jalutas lasketiirus norralanna püssitoru ette

Norra laskesuusatajad laovad uueks hooajaks põhja sageli Holmenkollenis. Kunagine suusaparadiis on praegu muutunud aga parajaks turistimagnetiks, mis sportlasi häirib. 

Kui murdmaasuusatajad saavad rullsuuskadega trenni vihtuda igal pool, siis laskesuusatajad peavad seda tegema lasketiiru lähistel. Holmenkollen on selles mõttes nende jaoks ainuvõimalik treeningkoht, kuid paraku ei adu kõik suusahuvilised sealse baasi ohte. 

Ingrid Landmark Tandrevold meenutas taskuhäälingus "Kant Ut" uskumatuna näivat vahejuhtumit ühe säärase suusaturistiga. "Tegemist oli väga lolli britiga. Kutsume teda Jamesiks," meenutas ta. "James oli Norras puhkusel ning nägi ühel hetkel lasketiiru. Kuna ta polnud seda kunagi varem näinud läks ta seda uurima ning otsustas kuuliplönne koju viia."

"Tulen mina siis järjekordselt suusaringilt, võtan matil asendi sisse, kontrollin hingamist, ning sel hetkel on James seal. Otse märklaua ees kükitamas," ei peida norralanna oma imestust. 

Kuna britt Tandrevoldi esimesi hõikeid ei kuulnud, tuli norralannal püsti tõusta ning mehe peale kõvemat häält teha. Sellest oli kasu aga ainult viivuks, sest pärast järgmist suusaringi oli mees taas metalli noppimas. 

Tiril Eckhoffi häirivad ka näiteks Saksamaa ajakirjanikud, kes nina vastu akent nende tegemisi jäädvustada üritavad. "Mul on tunne nagu oleksin puuris. Justkui väike kuldkala akvaariumis ning siis poole meetri kaugusel koputab sakslane klaasile: "Tere, Tiril Eckhoff, jah?".