Valtteri Bottas.Foto: SAMULI IKAHEIMO
Vormel 1
29. august 2019, 16:39

WRC-autodega lustiv soomlane ringrada ei hülga, prantslased viskasid sakslase üle parda

Sel nädalavahetusel jätkub F1-hooaeg Belgia GPga. Enne kihutamist Spa ringrajal sai selgeks mitme sõitja saatus.

Viiekordse vormelitšempioni Lewis Hamiltoni meeskonnakaaslase Valtteri Bottase leping Mercedesega pidi tänavuse hooajaga lõppema ning peeti võrdlemisi tõenäoliseks, et soomlane tiimis ei jätka. 

Tänavu iga autoralli WRC-tiimi masinat testinud ja kuulduste kohaselt suurepärast minekut näidanud Bottas sõlmis Mercedesega siiski uue üheaastase kontrahti. 

Vangerdused toimusid ka Renault's. Suurepäraseks sõitjaks peetud Nico Hülkenbergi asemel hakkab teist Prantsusmaa autotootja põrgulist roolima tänavu Mercedese testisõitjana tegutsev Esteban Ocon.

Prantslane on varemgi F1s põllule pääsenud – 2016 sai ta kirja üheksa GPd Manoriga, 2017 ja 2018 kuulus ta Force India ridadesse. Oconi peeti üheks kõige tõenäolisemaks Bottase asendajaks, kuna tema koostöö Mercedesega on olnud pikk.

Kus Hülkenberg jätkab, sakslane öelda ei osanud. Töötuks 32aastane sõitja suure tõenäosusega siiski ei jää, kuna tema aktsiad on kõrgelt hinnatud. Renault teist vormelit taltsutab Red Bullist tuntud Daniel Ricciardo, kes liitus meeskonnaga tänavu.

Haasi tiimis jätkab igal juhul taanlane Kevin Magnussen. Teise sõitja koht on aga lahtine ning võistkonna pealiku Günther Steineri sõnul kandideerivad sellele praegune Haasi mees Romain Grosjean ja Hülkenberg. Itaallane tõi esile ka Oconi nime, kuid paar tundi hiljem sai prantslase tulevik selgeks.

Samuti selgus täna F1-sarja 2020. aasta võistluskalender. Võrreldes tänavusega on üks etapp juures, kui 5. aprillil sõidetakse punktide peale Vietnamis. Samuti on graafikus tagasi Hollandi GP. Viimati sõideti Tulpidemaal 1985. aastal.

Belgias on kavas tänavuse hooaja 13. võidusõit. Vormel 1 üldliider Lewis Hamilton edestab Bottast 62 ja Red Bulli hollandlast Max Verstappenit 69 punktiga.