Neymar.Foto: CHARLES PLATIAU
Jalgpall
29. august 2019, 18:10

MEGATEHINGU OOTUSES: Neymari üleminek Barcelonasse on varasemast lähemal (1)

Pariisi Saint-Germaini pallivõluri Neymari päevad Prantsusmaa pealinnas võivad olla loetud – väidetavalt on võimalik üleminek Barcelonasse lähemal kui kunagi varem.

Brasiillane on varemgi Kataloonia gigantide ridadesse kuulunud, kuid otsustas tunamullu Pariisi siirduda. Tehingu hinnaks oli toona 222 miljonit eurot, mis teeb Neymarist vutiajaloo kõige kallima mängija.

27aastane ründemängija on 37 liigakohtumisega löönud küll 34 väravat, kuid vigastused ja sassis meeskonnasuhted on tema karjääri Prantsusmaal pärssinud. 

Seetõttu ongi terve suve räägitud, et Neymar lahkub PSGst. Väidetavalt on kosilaste ringis olnud ka Torino Juventus ja Madridi Real, kuid kõige enam on sambamaalast seostatud endise leivaisa Barcelonaga.

Väidetavalt soovivad Hispaania hiiu pallurid eesotsas vutilegendi Lionel Messiga Neymari taasliitumist ja on klubi peale pahased, et neil pole õnnestunud kunagist meeskonnakaaslast Barcelonasse tuua.

Viimase tunni jooksul kirjutas rahvusvaheline jalgpallimeedia ohtralt, et Neymar on väga lähedal Barcelonaga taasliitumisele. Tunnustatud vutiajakirjanik Guillem Balague, kellel on Hispaania vutis laialdased sidemed, sõnas, et klubid on tehingu osas kokkuleppele jõudnud.

Võimaliku tehingu koguväärtus saab olema üle 200 miljoni euro. Lisaks rahale saadaks Barcelona Pariisi ka mitu mängumeest, näiteks poolkaitsja Ivan Rakitici ja laenulepingu alusel ääreründaja Ousmane Dembele. Balague'i teatel seisabki üleminek selle taga, kas Barcelona mehed on nõus PSGga liituma.