Andrus Veerpalu aastal 2016. Foto: Aldo Luud
Inimesed
29. august 2019, 19:33

TOHOH! Andrus Veerpalu rajab tondilossi turismikeskust (94)

Endine suusasangar Andrus Veerpalu ehitab abikaasa Angela ja tütar Anettega uueks majutuskohaks tondilossina tühjalt seisnud endist Vaabina koolimaja

Selgub, et Andrus Veerpalu on pärast treenerikarjääri kokkuvarisemist keskendunud varasemast veelgi jõulisemalt turismiärile, kirjutab Kroonika. Andruse ja ta abikaasa Angela Veerpalu (46) tütre Anette Veerpalu (23) nimel seisab juba 2017. aasta oktoobrist endine 1920. aastal valminud Vaabina koolimaja, mille ümber laiub ligi 5 hektarit maad.

Tänavu on Veerpalud asunud paarkümmend aastat tühjana ja lagunevana seisnud koolimaja üles ehitama majutuskohaks, turismikeskuseks, kus saab ka erinevaid talispordialasid harrastada. Aastal 1920 valminud koolihoones on pinda enam kui 500 ruutmeetrit, samuti on selle juurde väljastatud ehitusluba uuele, kahesajaruutmeetrisele elamule või abihoonele.

Krundil on näha ka juba uut hoonet, mille kavandatavaks kasutuselevõtu ajaks on ehitusloas märgitud juba 1. september.

Loe täispikka artiklit Kroonikast! 

Karjääri jooksul kaks olümpiakulda ja maailmameistritiitlit ning lisaks arvukalt teisi medaleid võitnud Veerpalu on viimaste aastate skandaalidega seadnud kahtluse alla kõik oma sportlaskarjääris saavutatu. 2013. aastal päästis teda kindlast dopingusüüdistusest vaid viga proovis, mille tõttu ei saanud kindlalt väita, et suusataja keelatud aineid pruukis. Kuid samamoodi ei olnud võimalik tõestada, et ta neid ei võtnud. Sel aastal Seefeldi MMil jäid veredopinguga vahele mitmed Eesti suusatajad, nende seas ka Veerpalu poeg Andreas.