Naiste võrkpallikoondis saabus Tallinnasse.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
29. august 2019, 19:51

GALERII | Koju jõudnud võrkpallinaiskond jääb imelist õhkkonda igatsema (3)

Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril visalt võidelnud, ent viie kaotusega leppima pidanud võrkpallinaiskond tunneb uhkust ajaloolise saavutuse üle. Kunagi varem polnud Eesti naiste koondis pallimängude olümpiaaalal suurturniirile jõudnud.

„Viimasel lennul tagasi mõtlesin, et tegelikult jäin turniiriga rahule. Muutusime iga mänguga paremaks ja näitasime, et suudame ka siin väikses Eestis võrkpalli mängida,“ ütles täna õhtupoolikul Tallinna lennujaama saabunud naiskonna kapten Julija Mõnnakmäe.

Tema sõnul jäävad kõige rohkem südamele kripeldama esimesed mängud, kus enda keemiat veel korralikult üles ei leitud. Eriti tõi ta pettumusena välja mängud Ungari ja Rumeeniaga.

„Kõige suurem vahe on ilmselt stabiilsuses. Võime terve geimi juhtida, aga 20 pealt ei suuda ära lõpetada. Teised võivad mängida neli-viis päeva järjest hästi ja võidud koju tuua,“ märkis kapten.

Kokkuvõttes sai kogu naiskond siiski positiivse laengu. Kertu Laak märkis, et seiklusest jääb ere mälestus: esiteks sellest, et suudeti finaalturniirile üldse jõuda ja teiseks sellest, et ei jäädud häbisse.

„Tegime nende tüdrukutega koos ajalugu ja selle üle on väga uhke tunne. Ausalt öeldes on väga raske tüdrukutest pärast sellist suve lahku minna,“ ütles Laak parasjagu naiskonnakaaslase hüvastijätukallistust vastu võttes.

Tugevat võistkonnavaimu kinnitas ka peatreener Andrei Ojamets. Juhendaja sõnul võttis osa mängijaid enda kohustuseks tuju ülevalhoidmise. „Laulu ülesvõtmine ja naljategemine käis asja juurde. Ütlen ausalt, et hakkan sellist õhkkonda igatsema. See oli super seltskond!“ kinnitas Ojamets.

Mõnnakmäe tahtis eriliselt tänada ka kõiki võrkpallisõpru, kes olid EMile tulnud naiskonnale kaasa elama. „See, et meid oli ergutama tulnud nii palju fänne, oli väga eriline. Ma ei suuda publikut ära tänada. Eesti on võrkpallimaa!“ kiitis ta.

Standings provided by Sofascore LiveScore