Ilja Antonov. Foto: Alar Truu
Jalgpall
30. august 2019, 09:15

NAPIKAS! Eesti jalgpallurit lahutas eurosarja alagrupist vaid penaltiseeria

Nõmme Kalju tänavused eurovastased Glasgow Celtic ja Dudelange käisid eestlasi kollitamas veel eilegi, mil selgitati kõikjalgpalli Euroopa liigas alagruppi jõudnud meeskonnad. 

Celticul oli Karol Metsa koduklubi Stockholmi AIK-i vastu kodumängust all 2:0 edu ning võõral väljakul võttis Šoti hiid kindlalt oma. 4:1 võiduga jõudsid just nemad Euroopa liiga alagruppi. 

Dudelange tegi meele mõruks Ilja Antonovil ning tema leivaisal Armenia-Araratil. Avamängud 2:1 võitnud Ararat läks ka võõrsil juhtima, kuid paraku õnnestus Luksemburgi klubil mängu tagasi tulla, mistõttu mindi 3:3 seisult lisaajale ning lõpuks ka penaltiseeriale. 

Seal sai Araratile saatuslikuke Georgi Pašovi eksimus, mis Antonovi eurohooaja lõpetas. 

Paremini ei läinud ka lätlaste ja leedukate käsi. Läti meisterklubi Riia suutis koduväljakul Kopenhaagenist küll 1:0 jagu saada, kuid võõrsil saadud 1:3 kaotus tähendas ka nende jaoks eurohooaja lõppu. 

Leedu tšempion Suduva läks kordusmängule Ferencvarose vastu 0:0 viigi pealt, kuid kordusmängus saadi 2:4 kaotus, mistõttu sammuti Euroopa liiga uksepakult edasi ei sammutud.