Armastatud FC Bury võib Inglismaa jalgpallist kaduda. Foto: PA Pictures / Scanpix
Jalgpall
30. august 2019, 15:55

Leinas vutifänn: mu naine suri sel kuul ning nüüd tapsid nad mu teise armastuse

67aastane Ken Clegg on Bury jalgpallimeeskonna mängudel käinud alates kaheksandast eluaastast. Kui tavaliselt saabub ta Gigg Lane nime kandvale staadionile naerusuil, siis tänavu on mehe nägu morn, mis morn. 

Nimelt visati League One'is ehk kolmandal liigatasandil mänginud Andres Operi endine leivaisa tõsiste finantsprobleemide tõttu Inglismaa liigassüsteemist välja. Viimati tehti midagi säärast 1992. aastal, kui hingusele saadeti Maidstone. 

Nii läkski Clegg nädalavahetusel armastatud klubi staadioniväravasse, et enda hooajapileti eest raha tagasi nõuda. 

"Mu naine suri sel kuul ning nüüd tapsid nad ka mu armastuse, mu lemmikklubi. Ma oleksin justkui uuesti leinas," sõnas ta The Sunile. 

"See oleks olnud mu 59 hooaeg. Olen selle perioodi jooksul puudunud vaid kahelt kodumängult. Esimesel puhul oli Kanadas, teine kord jäi mu lennuk hiljaks, kuid jõudsin vähemalt poolajaks kohale. 

Olin abielus 23 aastat, kuid Bury't olen armastanud esimesest päevast saati. On kohutav mõelda, et ma ei pruugi siia enam kunagi sattuda."

Vutiklubi oli Keni ja tema 3. augustil 49aastasena siit ilmast lahkunud abikaasa Ellie ühine armastus. "See koht on minu jaoks täis õnnelikke mälestusi. Käisime Ellie'ga koos kõikidel mängudel. Kui ta oma haiguse tõttu enam väljas käia ei saanud, käskis ta minul ikkagi tribüünile tulla," meenutas Clegg. 

Bury edasine tulevik ning see, kus nad hooajal 2020-2021 mängivad, on selgusetu. Mõne nädala pärast võib sama saatus tabada ka Bolton Wanderersi.