Elfyn Evans ja Scott Martin Rally Estonial. Foto: Reigo Teervalt
WRC
30. august 2019, 14:27

Rally Estonial saadud vigastus jätab M-Spordi esipiloodi kõrvale ka Türgi rallist

Rally Estonial vigastada saanud M-Spordi esipiloot Elfyn Evans jättis vahele Soome ja Saksamaa ralli ning peab kõrvalt vaatama ka Türgi võidukihutamist.

Soome ralliks Lõuna-Eesti teedel valmistunud Evans maandus hüppel pahasti ning vigastas selga nii tõsiselt, et arstid soovitasid britil taastumisele keskenduda. WRC-masina rooli naaseb ta seetõttu alles koduseks Walesi ralliks. 

Türgis annavad M-Spordi masinatega rehvidele valu seega Teemu Suninen ja Pontus Tidemand.  

"See, et teame nüüd täpselt, millal Elfyn taas võistluskonditsiooni saab, on kogu meeskonna jaoks suureks tõukeks. Nad alustasid Scott Martiniga aastat väga tugevalt ning loodame, et nad suudavad sama hoo uuesti üles leida," sõnas tiimipealik Richard Millener pressiteates. 
 
"Olen spetsialistidega teinud väga tihedat koostööd ning hea meel on teada, et saan oma kodurallil ikkagi startida. Ootan kodupinnal võistlemist iga aasta väga, kuna tegemist on kohaga, kus noppisin [2017. aastal] oma esimese rallivõidu," sõnas Evans. 

"Kuna on tähtis, et oleksin autorooli naastes 100protsendi juures, jääb Türgi ralli meie jaoks vahele. See on küll frustreeriv, kuid usaldan siinkohal eksperte."

Enne Soome rallit MM-sarja üldarvestuses neljandat kohta hoidnud Evans on praeguseks pudenenud kuuendale positsioonile. 

MM-sarja üldseis:
1. Ott Tänak 205
2. Thierry Neuville 172
3. Sebastien Ogier 165
4. Kris Meeke 80
5. Andreas Mikkelsen 79*
6. Elfyn Evans 78
7. Jari-Matti Latvala 74
8. Teemu Suninen 70
9. Dani Sordo 62*
10. Esapekka Lappi 2
11. Sebastien Loeb 39*

*Ei tee kaasa täishooaega.