Raido Ränkel aasta alguses toimunud murdmaasuusatamise MK-etapil.Foto: Aldo Luud
Talisport
30. august 2019, 19:17

Hea algus! Ränkel saavutas uuel alal neljanda koha (4)

Reedel toimusid Otepääl suvise laskesuusatamise Eesti lahtised meistrivõistlused sprindis. Kuldmedalid said kaela Johanna Talihärm ja Kalev Ermits. Hea sõidu tegi uuel alal debüteerinud endine murdmaasuusataja Raido Ränkel, kes jäi lõpuks neljandaks.

Talihärm lõpetas 7,5 km pikkuse distantsi ajaga 23.20,2, eksides lasketiirudes kokku vaid korra (0+1). Hõbedale tuli Meril Beilmann (+0,56; 0+3), pronksmedali sai kaela Tuuli Tomingas (+1.04; 0+2).

Talihärma sõnul oli kuldmedal juba enne võistluste algus sihikule võetud. „Kui juba Eesti meistrivõistlustel starti tulen, siis ikka on eesmärgiks meistritiitel,” kinnitab ta. Talihärm on teinud oma suvise ettevalmistuse USAs, Eestisse saabus ta üleeile. „Suvi USAs on kulgenud edukalt. Olen saanud korralikult koos tugevate treeningkaaslastega treenida ja olen terve püsinud. Suve alguses keskendusin uue kabaga kohanemisele ning kogu suve olen keskendunud targalt harjutamisele,” selgitab Talihärm pressiteate vahendusel treeningstrateegiat.

Tänase osas kommenteeris sportlane, et tiirus oli enesetunne hea, rajal aga kimbutas reisiväsimus. See aga Talihärma ei morjenda, homme on ta uute eesmärkidega taas stardis. „Homne eesmärk on lasta alla 20 märki ning olla rajal kiireim,” sõnab ta.

Ermits alistas 10km pikkuse sprindidistantsi ajaga 26.33,5, tiirudes eksis vastne Eesti meister kokku neljal korral (3+0). Teiseks tuli Rene Zahkna (+0,41; 2+2), poodiumi kolmanda astme hõivas külalisvõistleja Lätist Roberts Slotins (+41,8; 2+2). Täna oma esimese biatloni võistlusstardi teinud Ränkel sai kuue möödalasuga kirja neljanda koha (+1.00,3; 4+2). 

Sprindivõistluse võitjad vanusegruppide kaupa:

  • N17 – Demi Heinsoo
  • M17 – Mark Iljin
  • N19 – Lisbeth Liiv
  • M19 – Markus Rene Epner
  • N22 –Ieva Puce (LAT)
  • M22 – Kristo Siimer

Homme selguvad Eesti meistrid ühisstardist sõidus. Võistlused algavad kell 11.15.