Nemanja Bjelica sõpruskohtumises Leedu vastu.Foto: SIPA/Scanpix
Korvpalli MM 2019
31. august 2019, 10:34

Tagasilöök: korvpalli MMi suursoosik peab avamängus hakkama saama NBA staarita

Täna saab alguse korvpalli MM, kus avamängus lähevad vastamisi mullune hõbedameeskond Serbia ning 11-kordne Aafrika meister Angola. Tugeva koosseisuga turniirile saabunud serblased peavad avamängus hakkama saama ilma NBAs palliva ääremängija Nemanja Bjelicata.

Nimelt valmistab Sacramento Kingsi korvpallurile muret põlv. Kuigi ta on võtnud osa meeskonna treeningutest, pole ta veel mängimiseks täielikult valmis. 208 cm pikkune Bjelica lööb kaasa tänasel mängueelsel soojendusel. 

Õnneks on Serbial teisi tugevaid mängijaid, kellele loota. Koondise liidriks on NBAs Denver Nuggetsi läänekonverentsi poolfinaali vedanud Nikola Jokic. Lisaks leidub tiimis veel selliseid tähtmängijaid nagu Dallas Mavericksi hingekirja kuuluv Boban Marjanovic ja Bjelica klubikaaslane Bogdan Bogdanovic. 

Hiinas toimuv korvpalli MM sai avalöögi Eesti aja järgi kell 10:30, kui D-grupis läksid vastamisi Serbia ja Angola. Pool tundi hiljem mängivad A-grupis Venezuela ja Poola. 11:30 toimuvad kaks mängu: Venemaa võtab B-grupis mõõtu Nigeeriaga ja C-grupis kohtuvad Iraan ja Puerto Rico.