Julius Yego Pekingi MMil.Foto: SIPA/Scanpix
Kergejõustik
31. august 2019, 12:15

Tormihoiatus! Kirdi konkurent kogub Doha MMi lähenedes jõudsalt hoogu (2)

Kergejõustiku MMi alguseni on jäänud vähem kui kuu. Selle aasta odaviske valitseja Magnus Kirt tõestas Teemantliiga võiduga, et on jätkuvalt suurepärases vormis. Kuid tiitlipretendente on mitu ning eile tegi võimsa avalduse tunamullune maailmameister Julius Yego, kes viskas hooaja tippmargiks 87.73.

Aafrika mängudel ülekaaluka võidu saanud keenialane tõusis hooaja edetabelis seitsmendaks. Isiklik rekord on Pekingi maailmameistril aga nii võimas kui 92.72, mis asetab ta aegade viiendaks odameheks.

Seejuures on 30aastase sportlase, kes õppis noorena alaga tegelema YouTube’ist videoid vaadates, selle hooaja areng märgatav. Mais toimunud Shanghai Teemantliiga etapil debüteeris ta kõigest 77.82 meetri pikkuse viskega. MM-normist (83.00)  jäi Rio olümpiahõbedal vajaka veel juulis: 81.86. Augustis on asjad hoopis paremini sujunud: eelmisel nädalal viis ta hooaja margi 84.16ni, eile põrutas aga enda viimase kahe aasta parima tulemuse 87.73. Hooaja edetabelit juhib Kirt 90.61 meetri pikkuse odakaarega.

Meeste odaviske kvalifikatsioon toimub 5. oktoobril. Finaal peetakse päev hiljem MMi viimase väljakualana.