Georg Grossi stiilinäide Rally Estonial. Foto: Reigo Teervalt
Auto-Moto uudised
31. august 2019, 22:51

Gross ja Solberg pidasid Lõuna-Eesti rallil maha vinge lahingu (1)

Autoralli Eesti meistrivõistluste viiendal etapil ehk Lõuna-Eesti rallil pidasid esikoha peale vinget heitlust Georg Gross (Ford Fiesta WRC) ja 17aastane Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5). Vana ja noore duellis jäi lõpuks 3,9 sekundiga peale koduteedel kihutanud Gross. 

Kaks kanget jagasid omavahel kõik üksteist katsevõitu. Eestlane oli kiireim kuuel korral, 2003. aasta maailmameistri Petter Solbergi poeg viiel puhul. 

Poodiumi kolmanda astme hõivas Ford Fiestaga kihutanud Egon Kaur (+1.12,2). Esimesena jäi pjedestaalilt välja Mini Cooper WRC masinat roolinud Valeri Gorban (+3.05,2). Legendaarne soomlane Mikko Hirvonen (Ford Fiesta R5), kes omal ajal võitnud 15 MM-rallit, lõpetas võidukihutamise üldarvestuses 44. kohal (+15.40,7).  

„Mul on aastaid tagasi olnud Ott Tänakuga sarnaseid sekund-sekundis lahinguid ja selles mõttes ei olnud see mulle võõras kogemus. Oliver surus ikka väga korralikult ja meil oli korralik spordipäev. Nägime, et suudame selle hooga sõita, kuigi pidime vahel ka oma piire ületama. Hoolimata sellest, et vahepeal sõitsime ka üle piiri, ei tahtnud me seda võitu ära anda ja lõpuks – lõpp hea, kõik hea,“ sõnas ralli finišis oma karjääri teise Lõuna-Eesti ralli võitnud Gross.

Kui ralli absoluutarvestuses pidid Solberg ja Aaron Robert Johnston leppima teise kohaga, siis klassis EMV2 kuulus esikoht just neile. Selle tulemusega kindlustasid nad endale ka tänavuse EMV2 klassi meistritiitli. Klassi teine koht Priit Koik – Alari-Uku Heldnale (Ford Fiesta R5) +3.42,1 ja kolmandad olid Denis Rostilov – Georgy Troshkin (Mitsubishi Lancer Evo IX) +4.28,6.

„Oli väga tihe heitlus Grossiga, kus kord võitsin mina katse ja siis jälle tema. Ma ei lootnud nendel kiiretel katsetel võita ja eriti tema oluliselt kiirema auto vastu, kuid kui poleks seda spinni olnud, siis oleks ehk olnud hoopis teine tulemus.
Viimasel katsel andsin endast maksimumi ja vähendasin vahet, kuid natukene jäi puudu,“ võttis Solberg väga põneva võistluse kokku.

Kui Lõuna-Eesti ralli üldvõidule käis tihe heitlus, siis esiveoliste klassis EMV3 ja Estonian Junior Challenge arvestustes oli see veel tihedam. Mõlema klassi arvestuse võitja selgus alles viimasel katsel ning mõlema arvestuse võidud võtsid Robert Virves – Sander Pruul (Ford Fiesta R2T). Nende edu tänavuste Estonian R2 Challenge võitjate Ken Torn – Kauri Pannas (Ford Fiesta R2T) ees oli vaid 0,6 sekundit. Eelmainitud arvestuste kolmandad kohad võistluspaarile Georg Linnamäe – Volodymyr Korsia (Peugeot 208 R2), kes jäid Virves – Pruulist maha 51,4 sekundiga.

„Ma arvan, et iga ralliga olen midagi juurde õppinud ning lõpuks on hakanud tekkima hoog, mida on selle autoga (R2), millel pole palju jõudu tarvis ning seda tuleb osata hoida. Viimasel katsel pingutasin kõvasti, kuigi seal oli palju tegemist, sest ere päike ja tolm segasid kohati päris palju,“ sõnas õnnelik Virves ralli finišipoodiumi eel.

Lõuna-Eesti ralli tulemused: