Vasakult: Jaagup Toome, Martin Dorbek, Joonas Järveläinen, Kristjan Evart.Foto: Red Bull Reign
Korvpall
1. september 2019, 08:22

Eesti tänavakorvpallurid eesotsas Martin Dorbekuga teenisid Kanadas ajaloolise turniirvõidu (1)

Torontos peetud Red Bull 3x3 korvpalli maailmaturnee finaalvõistluse võitis Eesti koosseisus Martin Dorbek, Joonas Järveläinen, Kristjan Evart ja Jaagup Toome.  

Eesti alustas turniiri 10:14 kaotusega Belgiale, kuid seejärel võitis kindlalt Venemaad (12:7) ja Türgit (21:9) ning pääseti vahegruppi, kirjutab tanavakorvpall.ee.

Teist ringi alustati samuti kaotusega: kodumeeskonnale Kanadale jäädi alla koguni koguni 5:14. Masti ei lastud aga maha: 13:9 võidust Hollandi üle piisas, et nelja parema sekka jõuda.

Poolfinaalis alistati tugev Leedu 17:12 ning finaalis käidi juba turniiri jooksul teist korda kindlalt üle Venemaast. Eesti alistas idanaabrid 21:7.

Kohapeal võistlusi jälginud Eesti Korvpalliliidu 3x3 valdkonna juhi Reigo Kimmeli sõnul on tegemist ajaloolise saavutusega. Nimelt pole Eesti varem täiskasvanute arvestuses ülemaailmset 3x3 korvpalliturniiri võitnud.

"Eesti näitas lõpuks aastaid õpitud 3x3 kogemust, kus lõpuks hakkasid ka visked tabama. Saadi mõned valusad õppetunnid, kui olulisteks mängudeks võeti end kokku. Kogu turniiri kõige hullema viske tabas Järveläinen, kes alagrupis Venemaa vastu mängus väljaku nurgast palli päästes viskas selle kõrgele õhku tõi Eestile olulised 2 punkti juurde," ütles Kimmel.

"Samas ei kahtle keegi, et kogu turniiri MVP auhinna saab tiimi kapten Martin Dorbek, kes vastastele kõige rohkem ebameeldivusi valmistas nii kaitses, läbiminekul kui ka visetel. Ma pole 3x3 kossus varem näinud, et Dorbek oleks sedasi kaugviskeid tabanud."

Red Bull Reign 3x3 korvpallisarjas osales sel aastal kokku 16 riiki ja rohkem kui 8500 mängijat. Eesti meeskond sai lisaks uhketele karikatele auhinnaks 7000 Kanada dollarit ehk veidi alla 5000 euro.