Pierre Budar.Foto: All Over Press Finland/Vidapress
WRC
1. september 2019, 08:48

Citroeni tiimipealiku aus tõdemus: panime ettevalmistuses ilmselgelt millegagi puusse

Citroeni autorallimeeskond peaks eeldatavalt olema tugev just asfaltteedel, kuid tänavune hooaeg on kujunenud risti vastupidiseks. Tiimipealik Pierre Budar jääb nõutuks.

C3 masinal oli tõsiseid juhitavuse probleeme juba märtsis peetud Korsika rallil ning sama kordus ka eelmisel nädalavahetusel Saksamaal. 

"Olime kindlad, et saime Korsikal tekkinud probleemid Saksamaa etapiks lahendatud. Lootsime, et suudame esikoha eest võidelda, kuid reaalsus oli hoopis midagi muud," ütles Budar wrc.com-ile.

Saksamaa MM-etapil jäid nii Sebastien Ogier kui ka Esapekka Lappi Toyotatele ja kiirematele Hyundai meestele selgelt alla. Tõsi, prantslane lõhkus ka ühel katsel rehvi, kuid poodiumiheitluses poleks ta sellele vaatamata püsinud.

"Olime kiirematele veidi lähemal kui Korsikal, kuid endiselt väga kaugel, et rahulolu tunda," rääkis Budar. "Panime ettevalmistuses ilmselgelt millegagi puusse." 

Tiimipealiku sõnutsi polnud saatus neile kuigi armuline. "Ainsa Ogier´ täispika testipäeva rikkus vihm, mida rallil kordagi ei tulnud. Seega jäi meie kuiva asfaldi katsetamine poolikuks." 

Pärast väikeseid vangerdusi jäi Ogier Saksamaal seitsmendaks. MM-sarja üldliidrist Ott Tänakust lahutab neli rallit enne hooaja lõppu juba 40 punkti.

"Lootsime Saksamaal Tänakuga vahet vähendada, aga üsna ruttu sai selgeks, et see pole võimalik. Vaatamata keerulisele olukorrale pole aga hooaeg veel läbi. Meie loomuses pole alla anda. Jätkame võitlust ja üritame igal järgmisel rallil võimalikult hea koha saada," arutles Budar.

MM-sari jätkub Türgis, kus kihutatakse 12.-15. septembrini. Mullu triumfeeris neil nõudlikel kruusateedel Tänak. 

MM-sarja üldseis
1. Ott Tänak (Toyota) 205 punkti
2. Thierry Neuville (Hyundai) 172
3. Sebastien Ogier  (Citroën)165
4. Kris Meeke (Toyota) 80 
5. Andreas Mikkelsen (Hyundai)* 79
6. Elfyn Evans* (M-Sport) 78
7. Jari-Matti Latvala (Toyota) 74
8. Teemu Suninen (M-Sport) 70 

* – Ei sõida kaasa täishooaega.