Naomi Osaka (näoga kaamera poole) ja Cori Gauff.Foto: Geoff Burke/USA TODAY Sports
Tennis
1. september 2019, 10:11

VIDEO | Hingega asja kallal: US Openi suure matši järel nuttis nii võitja kui ka kaotaja

Wimbledoni tenniseturniiril neljandasse ringi jõudnud 15aastane Cori Gauff mängis kenasti ka US Openil. Kolmandas voorus tuli tunnistada siiski maailma esireketi Naomi Osaka kindlat 6:3, 6:0 paremust. 

Vaatamata ühepoolsele lahingule oli mängujärgne õhkkond väga emotsionaalne. Pisarais olid nii võitja kui ka kaotaja. Kuigi Osaka pani kindlalt paremuse maksma, tunnustas ta noort kolleegi ning palus tal matšijärgseks intervjuuks platsile jääda. 

"Tema nuttis, kuigi ta võitis. Mina nutsin, sest kaotasin. Kõik nutsid! Ma ei tea, miks Naomi nuttis, ta ju võitis mängu," selgitas Gauff kohtumise järel.

Ta jätkas: "Tahtsin väljakult lahkuda, sest ma pole inimene, kellele meeldiks teiste ees töinata. Lisaks ei tahtnud ma Naomilt rambivalgust röövida. Aga ta veenis mind, et jääksin koos temaga intervjuuks platsile. Ta ütles, et see on igal juhul parem kui üksi duši all nutta."

Neiu ei pidanud kahetsema, sest Osakal jagus tema jaoks palju kiidusõnu.

"Te olete kasvatanud imelise mängija," sõnas jaapanlanna tuhandete pealtvaatajate ees ning pöördus Gauffi poole: "Arvan, et ma pole pärast Austraalia lahtiseid nii hästi keskendud ja mänginudki kui täna. Vabandust, et sellise mentaliteediga peale tulin, aga matš oli super-tore."

Hilisemal pressikonverentsil selgitas Osaka ka enda pisaraid. "See oli instinktidest, sest pärast matši Cori kätt surudes nägin, et ta on nutma puhkemas. Sel hetkel tabas mind mõte, et ta on veel nii noor." 

Neljandas ringis kohtub Osaka Belinda Benciciga. Šveitslanna sai ühe puhkepäeva lisaks, sest tema vastane Anett Kontaveit pidi viirushaiguse tõttu matšist loobuma.