Austraalia (rohelises) ja Kanada pidasid hoogsa lahingu. Foto: KIM KYUNG-HOON/Reuters
Korvpalli MM 2019
1. september 2019, 13:25

KORVPALLI MM | Surmagrupi avamatš pakkus tõeliselt nauditava lahingu, kogenud Brasiilia oli üllatavalt hädas

Hiinas peetava korvpalli MMi teine päev algas tõeliselt nauditava partiiga, Austraalia alistas 108:92 Kanada. 

H-grupi avakohtumine kulges justkui Ameerika mägedel. Selgelt sügavama koosseisuga austraallased haarasid mänguohjad, võites avaveerandi 29:20 ning poolajaks kasvatati edu juba 12punktiliseks. 

Pikalt pausilt naasis Kanada aga justkui ümbersündinult. Veidi enam kui kolme minutiga tehti 11:0 vahespurt ning mõne aja pärast juhti juba juba kolme silmaga. Veerandaja teine poole kulges võrdsete heitluses, kuid 10 minutiga koguni 37 punkti visanud Vahtralehemaa oli ikkagi minimaalne.

Enamaks aga jõudu ei jätkunud. Austraallased vajutasid gaasi põhja ja põrutasid veerandajaga 32 silma. Üllatust ei sündinud, alagrupi favoriit võttis lõpuks kindlalt oma. 

Võitjate poolelt oli resultatiivseim 24 puntki toonud Matthew Dellavedova. Kogu tiimi peale jõudis kahekohalise punktisummani kuus mängijat. Kanada kasuks viskas Khem Birch 18, tagamehed Cory Joseph ja Kevin Pangos lisasid vastavalt 16 ja 14 silma. 

"Surmagrupi" tänane teine matš algab kell 14.30, kui vastamisi lähevad Leedu ja Senegal. Tõenäoliselt jäävad aafriklased siin seltskonnas tühjade pihkudega, kuid leedulastel tuleb kõva tööpäev nii Kanada kui ka Austraaliaga. 

F-grupi avalahingus oli Brasiilia ootamatul suures hädas Uus-Meremaaga, lõpus teeniti siiski 102:94 võit. 

Sambamaa resultatiivseimaks kerkis 36aastane Leonardo Barbosa, kes tõi üleplatsimehena 22 punkti. Tema eakaaslased Marcelinho Huertas ja Anderson Varejao viskasid kahe peale kokku vaid viis silma. Uus-Meremaa parim oli Corey Webster 19 punktiga. 

Grupi tänases teises kohtumises lähevad kell 15.30 vastamisi USA ja Tšehhi.

E-grupis astus olulise sammu Türgi, kes alistas potentsiaalse üllataja Jaapani kindlalt 86:67. 

Võitjate poolelt tõid Ersan Ilyasova ja Melih Mahmutoglu võrdselt 17 punkti. Jaapani kasuks viskasid Rui Hachimura ja Nick Fazekas 15 silma. 

Kell 15 kohtuvad Kreeka ja Montenegro. 

G-grupis alistas üsna tundmatute korvpalliriikide lahingus Dominikaani Vabariik 80:76 Jordaania. 

Võitjate poolelt oli parim Victor Liz 15 punktiga, kaotajatele tõi Ahmet Düverioglu 34 silma. 

Kell 15.30 algavas kohtumises lähevad vastamisi grupi kaks soosikut Prantsusmaa ja Saksamaa.