Novak Djokovic.Foto: AP/Scanpix
Tennis
2. september 2019, 09:00

Kahju! Maailma esireket jättis US Openi pooleli, kuid jahib endiselt Federeri rekordit

Aastatel 2011, 2015 ja 2018 US Openi tenniseturniiri meesüksikmängus triumfeerinud serblane Novak Djokovic andis tänavu neljandas ringis Stan Wawrinkale (ATP 24.) loobumisvõidu.

Maailma esinumber Djokovic teatas pressikonverentsil, et loodab sel hooajal siiski veel väljakule tulla. „Palju suuri turniire ootab veel ees ja mängus on terve hulk edetabelipunkte. Tahan esikohta kaitsta,“ ütles ta pressikonverentsil. „Rafa (Rafael Nadal - toim), Roger (Roger Federer - toim) ja teised kutid on heas hoos, aga kui olen terve, siis mulle tegelikult meeldivad eesootavad Aasia turniirid.“

US Openil sai Djokovicile saatuslikuks vasaku õla vigastus. Ta on karjääri jooksul võitnud 16 suure slämmi üksikmänguturniiri ja jääb sellega Nadalile ja Federerile alla. Konkurentidel on vastavalt 18 ja 20 võitu.

„Pole mingi saladus, et tahan jõuda Rogeri rekordini. Samas pean olema ettevaatlik, sest soovin veel kaua tipptasemel tennist mängida,“ ütles 32aastane serblane.

Tänavusel US Openil on selgunud esimesed neli veerandfinaali pääsenud meest: Wawrinka kohtub venelase Daniil Medvedeviga, Federer bulgaarlase Grigor Dimitroviga.