Belgia vormelinädalavahetus möödus väga kurvas meeleolus.Foto: XPB/Scanpix
Vormel 1
2. september 2019, 10:58

Šokk vormelimaailmas: „Mitte keegi pole 23aastaselt valmis oma parima sõbra kaotuseks.“ (10)

23aastane vormel 1 sarja talent Pierry Gasly tunnistas pärast Belgia etappi, et eilne sõit oli tema karjääri keerulisim. Päev varem oli samal ringrajal hukkunud vormel 2 sarja piloot ja tema 22aastane sõber Anthoine Hubert.

Toro Rosso meeskonda kuuluv Gasly lõpetas siiski võidusõidu igati viisaka üheksanda kohaga. „See oli kindlasti kõige emotsionaalsem võistlus,“ tõdes ta. „Mitte keegi pole 23aastaselt valmis oma parima sõbra kaotuseks. Kasvasime koos üles ja hakkasime seitsmeaastaselt karti sõitma. Olime toakaaslased ja elasime kuus aastat samas korteris. Käisime vanuses 13-19 samas klassis, meil olid samad õpetajad. Olen endiselt šokis. Ma ei suuda mõista, kuidas elu võib nii kiiresti lõppeda. See on kohutav. Loodan kõigi meie ühiste sõpradega varsti kokku saada, sest keegi ei suuda mõista, mis juhtus. See on lihtsalt ülimalt kurb.“

Ka eilsel vormel 1 etapil oma karjääri esimese võidu noppinud Cahrles Leclerc kuulus Hubert’i lähedaste sekka ning pühendas triumfi taevastel ringradadel kihutavale sõbrale. „Ütlesin juba enne sõitu Charles’ile, et palun võida Anthoine’i mälestuseks. Alustasime võidusõiduga täpselt samal aastal, mina, Charles ja Anthoine,“ rääkis Gasly.

2015. aastal suri vormel 1 piloot Jules Bianchi, kes oli sama sõpruskonna jaoks üheks eeskujuks ja mentoriks. Bianchi sattus saatuslikku õnnetusse Jaapani GP-l, kui sõitis otsa rajatraktorile. „Jules aitas mind väga palju, ta oli minu jaoks perekonna liige,“ ütles Leclerc eelmisel hooajal.