Romelu Lukaku.Foto: PA Images / Scanpix
Jalgpall
2. september 2019, 12:00

Interi peatreeneri soovitus: rassismi vastu aitab haridus (3)

Cagliari jalgpallimeeskonda saadavad rassismiskandaalid. Sardiinia klubi mõned fännid on Itaalias kurikuulsad ning ka eilne matš Milano Interi vastu ei möödunud tribüünidel kuigi viisakalt.

Seekord sattus rünnaku alla suvel Manchester Unitedist Interisse kolinud Belgia ründestaar Romelu Lukaku. Enne, kui väravakütt asus penaltit lööma, kostus tribüünidelt ahvihäälitsusi ja mõnitavaid hüüdeid. Ründaja saatis pärast skoorimist tribüünidele kurja pilgu ja nii mõnigi Interi jalgpallur sattus rassistidega sõnelusse.

Kahjuks pole Cagliari puhul tegemist esimese sellise olukorraga. Varem on Sardiinias rünnatud näiteks Moise Keani, Blaise Matuidit, Sulley Muntarit ja Samuel Eto’o-d. Interi peatreeneri Antonio Conte sõnul vajab Itaalia rahvas rohkem haridust.

„Pean tunnistama, et varumeestepingil ei kuulnud ma midagi. Kuid tõsi on, et Itaalia vajab rohkem üldist haridust. Olen näiteks Carlo Ancelottilt kuulnud, et mõnel staadionil toimuvad pidevad rünnakud jalgpallurite vastu,“ ütles ta. „Piiri taga töötades on tunda rohkem austust ning keskendutakse oma tiimi toetamisele.“

Interisse kuuluv slovakk Milan Skriniar lisas omalt poolt: „Kuulsin asju, mida ei tohiks jalgpallis eksisteerida. Ütlesin Cagliari fännidele, et nad vait jääksid.“

Inter võitis matši 2:1 ning otsustavaks saigi just Lukaku poolt realiseeritud penalti.