Martin Rump tiimikaaslase Sandy Stuviki embuses. Foto: B-Quik Racing
Auto-Moto uudised
2. september 2019, 18:22

Uue masina rooli istunud Eesti autosportlane näitas Aasias teistele tagatulesid

Tais Bangsaeni linnas tänavaringrajal peeti möödunud nädalavahetusel Thailand Super Series 5. ja 6. etapp, kus ühes sõidus sai võidurõõmu tunda ka Martin Rump. 

Kiireimas Super Car GT3 kategoorias B-Quik Racing tiimi eest sõitvad Martin Rump ja kaassõitja Sandy Stuvik (Tai) tegid Bangsaenis tutvust uue autoga. Kui varasematel etappidel võistlesid nad vanema Audi R8 LMS Ultra roolis, siis nüüd oli nende arsenali lisandunud uusim Audi R8 LMS GT3 2019.

Tänavaringrada, mis oma kitsuse, ebatasasuste ja tehnilisuse poolest võiks võistelda Macau ringrajaga, sai suureks katsumuseks kõigile sõitjatele – mõlemat vabatreeningut segas punane lipp, mis tähendab sessiooni katkestamist. Rajaaega, mida oli määratud niigi vähe: 40-minutit ja 30-minutit vabatreeningsõidud, vähenes veelgi, kui rajatöötajad seinu parandasid ja puruks sõidetud autosid tagasi boksi vedasid. Sellest hoolimata, sai esimest korda Bangsaeni külastanud Rump hoo kiiresti üles ja sõitis mõlemas vabatreeningsõidus välja paremuselt teise ringiaja.

Kvalifikatsioonsõidu Rump võitis ja tiimikaaslane Stuvik oli kolmas.  Stardikohad vastavalt laupäevases sõidus 3. ja pühapäevases võistlussõidus 1. Laupäeval tegi Stuvik tubli stardi ning tõusis peagi esimesesele kohale. Vahetuse üle võtnud eestlane leidis end rivaalidest pikema kohustusliku boksipeatuse tõttu taas kolmandalt kohalt. Rump püüdis peagi ees liikunud konkurendid ükshaaval kinni ning finišeeris peale kahte julget möödasõitu esimesena.

Martin Rump (vasakul) ja Sandy Stuviki. Foto: B-Quik Racing

Pühapäevases sõidus tabas Rump küll stardihetke hästi, kuid oli sunnitud sirgekiirenduses loovutama koha Ferrari 488’l liikunud Carlo van Damile. Van Dam ja Rump eemaldusid seejärel grupist ning hakkasid edu teiste ees kasvatama. Pea 12,5-sekundilise eduga Van Dam ja Rump pidid selle siiski loovutama, kui tuli rajale ohutusauto. Teiselt kohalt boksi tulnud eestlane andis vahetuse üle Stuvikule, kes tavapärasest 12-sekundit pikema peatuse tegema eelmise päeva võidu tõttu. Rajale naasis Stuvik 8ndal positsioonil ning finišeeris viiendana.

Järgmine Thailand Super Series hooaja võistlusnädalavahetus toimub Tais Buriram International ringrajal 24.-27. oktoobril.

Martin Rump (vasakul) ja Sandy Stuviki. Foto: B-Quik Racing