Seisukoht
2. september 2019, 19:43

Seisukoht | Staadioniahvidele eluaegne keeld! (4)

Pühapäeval peetud Itaalia jalgpalliliiga Serie A kohtumises Ragnar Klavani tööandja Cagliari ja Milano Interi vahel toimus sündmus, mis ei tohiks mitte kuidagi tänapäevasesse sporti ega ühiskonda sobida. Interi mustanahaline ründaja Romelu Lukaku asus seisul 1 : 1 lööma penaltit, kui Cagliari fännid püüdsid teda ahvihäälitsustega rivist välja lüüa. Lukaku raius palli külmavereliselt võrku, ent oli selgelt intsidendist häiritud. 

Kusjuures Cagliari fännid on rassistliku käitumisega varemgi silma paistnud. Näiteks on viimasel kahel aastal Sitsiilia saarel sarnase mentaalse rünnaku ohvriks langenud staarid Moise Kean, Blaise Matuidi ja Sulley Muntari. Ja mõistagi ei leia rassiste vaid Cagliari poolehoidjate seast. 

Reeglina järgneb selliste intsidentidele väike rahatrahv klubile ning elu läheb edasi. Rassistlikud solvangud aga jätkuvad. Tegelikkuses aga peaks tuvastama ja rängalt karistama neidsamu häälitsusi tegevaid fänne. Neid päris „ahve“. Vahel on vaid piits see, mis probleemi korral aitab.