Malcolm WilsonFoto: PA Images/Scnpix
WRC
3. september 2019, 17:08

Malcolm Wilson avaldas Ott Tänaku mantlipärija nime (6)

M-Spordi rallitiimi juhi Malcolm Wilsoni arvates võib nende mehest Teemu Suninenist saada sama tugev sõitja nagu Ott Tänak.

„Ma arvan, et tal on kiirus olemas. Aga tema areng on pikem protsess,“ vastas Wilson Autospordi küsimusele, kuidas ta on Sunineni tänavuse hooajaga rahul. „Vahel on see kõik väga raske, aga ralli juba kord on selline. Olen alati öelnud, et tipprallisõitjaks saab viie aastaga. Ehk tänapäeva tehnoloogia abil oleks see võimaik nelja aastaga, aga päeva lõpuks on vaja edukaks saamiseks korjata kogemusi.“

Teatavasti kulges ka Tänaku karjäär M-Spordis algselt tõusude ja mõõnadega kuni ta seal veedetud viimasel aastal tõeliselt särama lõi. Siis liitus eestlane aga Toyotaga.

„Jah, Oti areng oli pikk protsess. Loodan, et Teemuga võtab see veidi vähem aega, kuid kõige olulisem on see, et ta on kiire,“ märkis Wilson.

25-aastane Suninen on tänavu teeninud MM-sarjas 70 puntki, millega asub üldarvestuses 8. kohal. Sardiinia etapist on tal ette näidata teine koht. Oktoobri keskel 32-aastaseks saav Tänak teenis oma esiese poodiumikoha WRC sarjas 2012. aastal, mis tähendab, et seni liigub Suninen sarnases tempos.