Simone Biles.Foto: Charlie Riedel
Spordivaria
4. september 2019, 10:15

Mitmikmõrv on neljakordse olümpiavõitja pere viinud piinarikkasse olukorda

14kordset maailmameistrit, Rio olümpiamängudel neli kulda võitnud Simone Bilesi peetakse aegade parimaks riistvõimlejaks. Hiljuti sattus tähelepanu keskpunkti tema vanem vend, 24aastane Tevin Biles-Thomas. Ja seda mitte positiivses mõttes: nimelt arreteeriti ta seoses süüdistustega kolme mehe tapmises.

Kahtlustuse kohaselt pani Biles-Thomas mõrvad toime tulevahetuses vana-aasta õhtul Ohio osariigis Clevelandis. CNN kirjutas, et kõik algas, kui üks seltskond otsustas tungida võõrasse majja. Seal puhkes kaklus, mis kujunes nii tõsiseks, et mehed otsustasid tulirelvad käiku lasta. Kähmluse tagajärel suri sündmuspaigal kaks noorukit, 19aastane Delvante Johnson ja 21aastane Toshaun Banks. Haiglasse toimetatud Devaughn Gibson lahkus siit ilmast mõned päevad hiljem 23aastasena. 

Tulistajana tehti kindlaks USA sõjaväkke kuuluv Biles-Thomas. Linna politsei ja Cuyahoga maakonna prokuratuur süüdistavad teda korraga mõrvades, jõhkras kallaletungis ja väärkohtlemises. Pole veel selge, kas mees palkab enda kaitseks advokaadid.

Massimõrvari õde Simone Biles ei soovinud algselt juhtumit kommenteerida, kuid võttis nüüd sõna. "Mul pole võimalik öelda midagi, mis vähendaks kellegi valu. Siiski soovin avaldada kaastunnet kõigile, keda tragöödia on puudutanud," ütles ta. "Palun kõigil austada mu perekonna privaatsust ajal, mil üritame oma valuga toime tulla."

Viimased aastad on 22aastase spordilegendi jaoks olnud vaimselt väga rasked. Eelmise aasta alguses avalikustas ta, et USA riistvõimlejaid aidanud arst Larry Nassar kasutas teda seksuaalselt ära ning kohalik alaliit mätsis loo kinni.