Eesti ja Valgevene võrkpallikoondiste treeningmäng Saku Suurhallis.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
4. september 2019, 20:15

GALERII | EMiks valmistuvad vollemehed tegid Valgevenele säru

Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv võrkpalli rahvusmeeskond alistas täna Tallinnas Saku Suurhallis toimunud kontrollkohtumises 3:1 (25:17, 29:31, 25:19, 32:30) Valgevene esinduse.
  • Kuivõrd tegu on treeningmänguga, otsustasid meeskonnad veel ühe geimi mängida. Selle võitis Eesti 25:22.

Martti Juhkami ja Robert Täht tõid mõlemad Eestile 20 punkti.

Peatreener Gheorghe Cretu kommentaar volley.ee-le: "Vastased püüdsid serviga meie tempomehi mängust välja lülitada ja surve alla panna, sest kõik teavad, kuidas oleme võimelised ründama. Peame ses osas külma pead säilitama.

Tahtsin täna kasutada koos väljakul nurgameestest (Martti) Juhkamit ja (Robert) Tähte, et näha, kuidas vastuvõtt siis on. Robert peab sellisel juhul vastuvõtul rohkem vaeva nägema, ja Rait (Rikberg) samuti. See tähendab, et rünnak on veidi teistsugune, Juhkami sai seetõttu rünnakul mitu korda oma kiiruslikke eeliseid kasutada.

Jäin selle kooslusega väga rahule, see on meie jaoks uus võimalus, mida seni olime vaid trennis kasutada saanud. Tulemus on kontrollmängus samuti tähtis, just selleks, et saaksime järgmisele mängule minna positiivsete tunnetega."

Valgevene võitis sel aastal Euroopa Kuldliiga finaalturniiril hõbeda, Eesti pidi tol kodusel turniiril leppima neljanda kohaga.

Ülehomme kohtub Eesti samal ajal ja samas kohas Bulgaariaga, kelle näol on tegu maailmatasemel meeskonnaga – sel suvel saadi Rahvuste liigas 12. koht, viimasel EMil 2017 oli Bulgaaria kuues. Varasemast on neil ette näidata mitmeid tiitlivõistluste medaleid: muu hulgas on võidetud olümpiahõbe (aastal 1980), MMil pronks (2006) ja viimane EMi medal (pronks) pärineb aastast 2009.

Rahvusmeeskonna koosseis koduseks turniiriks: Kert Toobal, Markkus Keel, Robert Viiber, Renee Teppan, Hindrek Pulk, Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Andri Aganits, Mart Naaber, Andrus Raadik, Rauno Tamme, Kristo Kollo, Robert Täht, Martti Juhkami, Rait Rikberg, Silver Maar.

Peatreener Gheorghe Cretu, abitreener Rainer Vassiljev, statistik Alar Rikberg, mänedžer Robin Ristmäe, füsioterapeut Gardo Maruste.

EM-finaalturniir toimub 13. – 29. septembrini Belgias, Prantsusmaal, Hollandis ja Sloveenias. Eesti peab alagrupikohtumised Rotterdamis ja Amsterdamis, meie vastasteks on Holland, Poola, Tšehhi, Ukraina ja Montenegro.

Avakohtumises on 13. septembril vastaseks Poola (Rotterdamis). Seejärel minnakse 14. septembril vastamisi Montenegro (Rotterdamis), 15. septembril Tšehhi (Rotterdamis), 17. septembril Hollandi (Amsterdamis) ja 18. septembril Ukrainaga (Amsterdamis).